ANNONSE

JENTENE HAR STARTET FESTEN: F.v. Zoë Kravitz som Blair, Jillian Bell som Alice, Scarlett Johansson som Jess, Illana Glazer som Frankie og Kate McKinnon som Pippa.
FOTO: UNITED INTERNATIONAL PICTURES

Småflaut, småkleint og smått blottet for latterkramper

«Siste kveld med jentene» er et oppbrukt, krampeaktig og kjedelig forsøk på noe som er blitt gjort bedre før.


Robert Depuis

 17.06.17, kl. 00:15
 24.06.17, kl. 11:35


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Scarlett Johansson er i front av et nokså ukjent panel av skuespillere i dette tidvis krampeaktige og delvis mislykkede forsøket på en komedie.

Filmen er nærmest strippet for de store morsomhetene, og baserer seg i stedet på kleine øyeblikk og en og annen spøk som aller helst må innebære det mannlige kjønnsorgan. En form for humor som tydeligvis er inn for tiden i manko av annen humoristisk kreativitet.

Scarlett Johansson er Jess i selskap med sin forlovede Peter, verdens kjedeligste person, spilt av Paul W. Downs

Filmen starter i 2006 og introduserer oss for vennegjengen i deres gyldne dager som studenter. 10 år senere, møtes de igjen i forbindelse med et utdrikningslag til ære for Jess, som skal gifte seg med verdens kjedeligste fyr. 

Venninnegjengen har vokst i ulike retninger de siste årene og knapt sett hverandre. Men nå skal de endelig ha en hel helg sammen i partybyen Miami. Ting utarter seg dog i en annen retning enn planlagt med etterfølgende dramatiske forviklinger og groteske situasjoner.

Gjort bedre før

Det høres velkjent ut, og ikke spesielt nyskapende. Det er blitt gjort før og blitt nærmest en egen sjanger.

Og i etterdønningen av suksesser til filmer som «Bridesmaid» og «Hangover», som i hvert fall hadde et sjarmerende klientell og en original twist på det oppbrukte formularet, prøver denne filmen og tilføre noe nytt til sjangeren uten samme eleganse.

I stedet føles det som den stjeler uhemmet elementer fra andre filmer uten å tilføre noe eget. D
en faller kanskje ikke pladask på magen, men den synker fort til bunns og sliter med å nå opp til overflaten. Den prøver og prøver, men får ikke nok oksygen til å tilfredstille seerne.

I stedet blir det matet på med desperate forsøk på forviklinger og humor fra et manus som ikke akkurat leverer gull til et allerede strevende skuespillerensemble uten altfor mange komiske fibrer. Selv Ty Burrell, kjent fra «Modern Family» i samspill med Demi Moore, klarer knapt å tilby noen sårt tiltrengte morsomheter i sine biroller. I stedet humrer man lett med, mest i empati for alle de småpinlige situasjonene og platte humorforsøkene.

Jess med sin nye australske venninne Pippa som skaper misunnelse i gjengen

Likegyldig

Selv om filmens hovedattraksjon Scarlett Johansson ikke er direkte dårlig, så tilfører hun heller ingenting ekstra.

Man bryr seg fint lite om karakterenes skjebne, som selvsagt blir et problem for publikums innlevelse.

Filmen føles uinspirert og ender opp som en middelmådighet med en akutt mangel på humoristiske fibre. Humor er imidlertid individuelt, og vanskelig å måle og karakterisere. Derfor kan det være at filmen finner sitt publikum, men jeg har vanskelig for å tro at det blir de store massene.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE