ANNONSE

Anna og hennes svigerforeldre overtaler Adrien til å spille på Frantz' fiolin.
FOTO: AS FIDALGO

Vakkert og nesten poetisk fullkomment

«Frantz» er en vakker kjærlighetshistorie fra mellomkrigstiden om livets harde realiteter.


Robert Depuis

 19.05.17, kl. 20:43
 31.05.17, kl. 10:48


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: I kjølvannet av 1. verdenskrig, i en liten tysk by ved navn Quedlinburg besøker Anna graven til sin forlovede Frantz.

Her ser hun noen ukjente blomster, som straks setter i gang en jakt på vedkommende som har lagt dem der. Det viser seg å være en franskmann med navn Adrien, som påstår å være en god venn av forloveden som tjenestegjorde og falt under 1. verdenskrig i Frankrike.

Strever med sorg

Her starter historien om Anna som sammen med sine svigerforeldre strever med sorgen av Frantz.

Både Anna og svigerforeldrene finner etterhvert en felles nærhet til Adrien. De utvikler et vennskap, som får uante konsekvenser for alle når Adriens mørke hemmelighet kommer til overflaten. I bakgrunnen ligger konflikten mellom to land og hatet som fortsatt ulmer blant beboerne.

Pierre Niney som Adrien og Paula Beer som Anna skinner i sine roller

Den menneskelige siden av en krig

Manuset er en liten perle som handler om livets harde realiteter, som også viser hvor vakkert det kan være.

Regissøren François Ozon lar skuespillerne utfolde seg, og tørr å la dem bruke blikk på bekostning av replikker enkelte steder. Det gir en troverdighet og et samspill som føles sterkt. Ozon har stålkontroll på alle filmens elementer, og har en tålmodighet i sin oppbygning som passer historien perfekt. Han er trofast til sin visjon som våger å vise størstedelen av filmen i svart og hvitt. Det føles tidsriktig og gir en ekstra dimensjon i de stedene hvor han lar fargene skinne igjennom. Foto er nøkternt og klassisk, men samtidig stilfull og vakkert, hvor kameraet holder seg rolig i stil med uttrykket. Alt er gjort med den største overbevisning og ingenting føles overlatt til tilfeldighetene.

«Frantz» er en meget vakker film om store menneskelige temaer som kjærlighet, skyldfølelse, sorg og tilgivelse, og en dyp og poetisk film med mørk undertone.

Et poetisk øyeblikk i filmen

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE