ANNONSE

Tre ledende kvinner fra hver sin generasjon, f.v. Charlize Theron, Nicole Kidman og Margot Robbie
FOTO: Nordisk Film Distribusjon

Solid og aktuell om «Me too»-tematikken

«Bombshell»: Forteller historien til tre kvinner i møte med den notoriske overgriperen Roger Ailes.


Robert Depuis

 12.01.20, kl. 00:58
 22.01.20, kl. 12:43


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Jay Roach, regissør fra humorklassikere som «Austin Powers triologien» og «Slekten er verst», har med sine siste filmer byttet sjanger, og gått fra komediesjangeren over til dramasjangeren med ganske så stor fremgang.

Med «Bombshell», som er Roach sitt siste bidrag i dramakategorien, fortsetter ferden inn i de virkelige hendelser. Denne gangen er det skandalene blant det øverste lederskapet i Fox News, TV-selskapet hvor direktøren Roger Ailes styrte med jernhånd samtidig som han misbrukte sin stilling til å begå seksuelle overgrep mot unge, håpefulle kvinner.

Året er 2016, hvor den meget konservative nyhetskanalen følger Presidentvalget, der en kontroversiell Donald Trump overvinner de fleste kvinnenedsettende bemerkninger og holdninger i kappløpet om å bli verdens mektigste president. Midt i alt dette, følger vi flere kvinner plassert i forskjellige deler i hierarkiet i Fox News. Felles for dem alle er de skremmende erfaringer de opplever eller har opplevd under den mannsdominerte ledelsen, hvor spesielt én hendelse hurtig får ringvirkninger.

Bombshell_02.jpgTYRANNEN: Roger Ailes blir glimrende spilt av en tungt lateksmaskert John Lithgow.

Genistrek

Filmen har et enestående ensemble av skuespillere, med respekterte Nicole Kidman, Charlize Theron og Margot Robbie. Tre ypperlige skuespillere fra hver sin generasjon, som hver får lov til å vise sine store talenter ved å spille virkelige personer.

«Bomshell» er et solid stykke filmarbeid, hvor alt er lagt til rette for at skuespillerne skal skinne. Åpningsscenen hvor Charlize Therons karakter Megyn Kelly går igjennom lokalene til Fox News og introduserer handlingene og dens karakterer setter standarden, og er en enkel, men like fullt en liten genistrek av et filmatisk oppsett.

Foto er for øvrig tungt inspirert av TV-bransjens dekning av nyheter. Replikkene og filmens hurtige driv blir understøttet av en solid redigering. Dette er for øvrig en sjanger som Hollywood har store tradisjoner i, og behersker til fingerspissene - noe denne filmen er et levende bevis på.

Bombshell_03.jpgSTERKE PERSONLIGHETER: Australske Margot Robbie og tidligere «Saturday Night Live komiker» Kate McKinnon spiller kollegaer i Fox News redaksjonen.

Aktuell

Tematikken rundt overgrep, og hvor høytstående ledere kan uhindret valse frem er dessverre fortsatt like aktuell i dag.

Resultatet er en severdig og meget underholdende film, hvor historien og karakterene skinner i et meget stramt manus. Virkelighetens konklusjon av hendelsene provoserer i en tilsynelatende tiltalende verden, hvor penger og makt dekker over det meste av lysskye handlinger.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE