ANNONSE

HYSJ!
Foto/copyright: Paramount

Monster-terroren fortsetter

«A Quiet Place 2» har et større budsjett og mindre originalitet enn originalen, men likefullt meget underholdende på den ubehagelige måten.


Robert Depuis

 10.06.21, kl. 21:39
 19.06.21, kl. 11:19


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Skuespillerparet og ektefellene Emily Blunt og John Krasinski er tilbake med en oppfølger til den friske og gledelig overraskende monsterfilmen «A Quiet Place» fra 2018 - en film som forøvrig fikk terningkast 5. Oppfølgeren følger umiddelbart opp der den første sluttet, i dønningene av en families blodige kamp mot noen ekstrem lydhøre og nærmeste blinde monstre av den glupske sorten.

Vi får også et kort tilbakeblikk til den første dagen hvor monstrene gjorde seg selv til kjenne. Sådan får vi et nærmere innblikk og litt mer bakgrunn av hendelsene uten at vi blir overøst med så mye mer informasjon av den grunn.

Det er heller aldri det som har vært fokuset her. Her er det familiedramaet innad og hvilke farer som lurer rett utenfor døra som er i høysetet.

A Quiet Place 2_05.jpgPÅ FLUKT: Familien Abbott må fortsette ferden lydløst videre.

Forlengelse

Konseptet følger i samme spor, hvor «A Quiet Place 2» føles mer som en forlengelse av den første filmen. Derfor kan det anbefales å se den første filmen først, da oppfølgeren ikke dveler så mye med hva som skjedde i den første, annet enn med noen diffuse hint.

A Quiet Place 2_03.jpgEN HJELPENDE HÅND: Cillian Murphy spiller den motvillige hjelperen.

Førstefiolin

Foto er like diskre, stilrent og glad i det mørke som tidligere. Samtidig skjer det mer monster-action midt på dagen, så de veldesignede monstrene kommer mer til syne. Noe deres skremmende og effektive design nyter godt av. Men det er egentlig lydbildet som spiller førstefiolin her.

Det jobber effektivt med ambientlydene og stillheten om hverandre - bare et lite knirk er nok til å sende paranoiaen i høysete. Sånn sett blir det mye fokus på enkelte detaljer i lydbildet, mens musikken gir rom for lyden og samtidig gir seg selv mer pondus de gangene den blir satt fri.

A Quiet Place 2_04.jpgIKKE SKRIK: Døve Millicent Simmonds stjeler mye av showet når hun gjentar sin rolle som Regan

Dramainnpakningen

Samspillet karakterene i mellom, følger den samme dramainnpakningen som forløperen. Alle skuespillerne er også tilbake, samt et nytt bekjentskap i Cillian Murphy som spiller en traumatisert nabo.

Igjen står John Krasinski ved regien, i tillegg til å ha skrevet manus. Regien er solid og effektiv, med et manus som fokuserer mer på overlevelse og de menneskelig karakterer enn på en altfor komplisert historie.

Manuset holder ikke en like høy standard som den første filmen, og der den dveler litt på de menneskelige aspektene med et samfunn utenfor sivilasjonen, og hva det medfører av råskap og brutalitet, føles noe ufullendt.

A Quiet Place 2_02.jpgIKKE LAG EN LYD: Mørke rom skjuler ingen fra de blinde blodtørstige monstrene

Skuffer ikke

«A Quiet Place 2» skuffer ikke, men klarer likevel ikke helt å nå opp til forløperen. Resultatet blir en vellaget og solid monsterdrama med høy intensitet, som imidlertid mangler mye av originaliteten som gjorde forløperen så frisk og opplagt.

Men bevares, her er det nok av slagkraft og monsteruhygge til å underholde og skremme atter en gang.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE