ANNONSE

NYHET: XC40 er fortsatt ikke satt i produksjon, lørdag var en eksklusiv demobil på visning hos Bilia.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Volvo-nyhet på premiereturné i Norge og Drammen

Den nye kompakt-SUV-en Volvo XC40 vises først for norske kunder. Lørdag var turen kommet til Bilia Drammen.


Alexander Jansen

 29.10.17, kl. 12:14
 07.11.17, kl. 16:47


ANNONSE
ANNONSE

 

BIL: Norge har blitt håndplukket av Volvo som første land som får bilen på premiereturné etter verdenslanseringen i Milano i slutten av september. 

Den urbane SUV-en er ventet å bli en storselger her på berget, og henvender seg til en yngre og mer urban målgruppe enn sine større søsken. 

XC40 har flere nyheter ved seg, både i forhold til teknologi, produksjonmetode og måten bilen distribueres og selges på. Interessen var derfor stor da Bilia Drammen på Vitbank kunne vise frem et rødoransje eksemplar med pomp og prakt lørdag.

LES OGSÅ: Avduket nye BMW X3

Bygd på ny lest

XC40 markerer Volvos første modell i kompakt-SUV-segmentet, og er dermed ventet å ta markedsandeler fra flere av sine veletablerte konkurrenter i samme segment, som for eksempel BMW X1 og Volkswagen Tiguan.

XC40 er ikke en liten XC60 eller XC90, men en bil som er bygget på en helt ny lest, Volvos såkalte modulære arkitektur CMA (Compact Modular Architecture), utviklet i samarbeid med sine kinesiske eiere Geely.

Foreløpig er bilen kun tilgjengelige med fossile drivlinjer, en D4 AWD dieselmotor på 190 hestekrefter, og en T5 AWD bensinturbo med 250 hestekrefter, førstnevnte med en startpris på 514.000 kroner. 

Ingen hybridløsning - enda

Foreløpig leveres ikke XC40 som avgiftsvennlig plugin-hybrid vi finner i de større Volvo-modellene, men ettersom Volvo har uttalt at de fra modellår 2020 ikke lenger vil produsere rene fossilbiler, vil dette bare være et spørsmål om tid før dukker opp.

Det som er bekreftet er at bilen kommer med en mindre dieselmotor, som også blir tilgjengelig med ren forhjulstrekk. Denne vil trolig få en langt hyggeligere startrpris, noe som vil gjenspeiles i salget.

De første eksemplarene med D4 og T5-motor settes i produksjon i november, og er ventet levert i Norge i slutten mars 2018.

Større enn man tror

Til tross for bilen kompakte ytre, er den ikke dramatisk mye mindre enn storebror XC60, spesielt oppleves den som overraskende romslig innvendig. Den har god plass til fire vokse, og et bagasjerom bare 12 liter mindre enn XC60.

Utvendig har den i fronten et distinkt slektskap med resten av siste generasjons Volvos lyktdesign og store griller, mens den bakfra har klare likthetstrekk med V40.

Bilen skiller seg kanskje aller mest fra siden, hvor spesielt bakdørene har en utradisjonell design vi ikke finner på andre Volvo-modeller. Kombinert med ustrakt bruk av sort plast rundt hele bilens nedre del av karosseriet sørger det for en røff og høyreist fremtoning.

Rikholdig utstyrsliste

Innvendig finner man igjen mange av de samme infotainment-systemene man finner i Volvos øvrige modellprogram. En stor touch-skjerm i midten av konsollen utgjør bilens betjeningpanel, 360-kamera og navigasjonsenhet.

Volvos aktive overvåkingssystem City Safety og diverse andre førerassistansesystener er selvsagt på plass, og sørger for det siste innen sikkerhetsteknologi for både passasjerer og omgivelser.

Som en nyhet man foreløpig ikke har på andre Volvo-modeller er nå også muligheten for trådløs lading av smarttelefon inkludert i midtkonsollen.

Inntil 13 høyttalere fra Harman Kardon sørger for en nytelse for øret, og myke skinnseter med god sidestøtte og justerbare sitteputer i lengderetningen gir som alltid god sittekomfort.   

Selges på abonnement

XC40 kan selvsagt kjøpes og selges på gamlemåten, men Volvo har med XC40 benyttet muligheten til å lansere det nye abonnement-konseptet «Care by Volvo», hvor man betaler en fast månedspris. Tanken skal være et lettere og mindre tidkrevende bilhold.

Bilen konfigureres og bestilles på nett, og alt av servicer og vedlikehold er inkludert i en abonnementperiode, hvor bilen vil hentes og leveres hjemme hos deg.

Inkludert er også dekkhotell, og en «Concierge»-tjeneste via Volvo on Call, som også tilbyr «bildeling» med venner og familie.

Se flere bilder av nye XC40 her:

...


LES MER OM BIL OG MOTOR HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE