ANNONSE

MEST FOR TENÅRINGSJENTER: Olly og Maddy møter motstand i sin umulig kjærlighet.
FOTO: SF Studios

Umulig ungdommelig kjærlighet

Ung kjærlighet er vanskelig og forvirrende nok som det er, om ikke også en av partene i tillegg har en livstruende sykdom som skaper hindringer i seksuell utforsking.


Robert Depuis

 04.06.17, kl. 08:58
 09.06.17, kl. 00:53


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: «Everything Everything» er basert på boka av samme navn, skrevet av Nicola Yoon. Den befinner seg i sjangeren romantisk drama, og henvender seg nok mest for jenter i tenåringsalderen og oppover.

Det er lett å putte den i samme bås som andre filmer, som «The fault in our stars», «Sweet november» og «Twilight» for den saks skyld. Selv om denne filmen ikke inneholder noen vampyrer eller andre mytologiske dyr, men en astronaut har derimot klart å snike seg inn.

Ung kjærlighet er vanskelig og forvirrende nok som det er, om ikke også en av partene i tillegg har en livstruende sykdom som skaper hindringer i deres seksuelle utforskning.

Lystene trumfer redselen

Amandla Stenberg spiller Maddy, en jente som nettopp har feiret sin 18 års dag. Hun lider av sykdommen «alvorlig kombinert immunsvikt» som gjør at hun er allergisk mot nær sagt alt og alle. En allergisk reaksjon er livstruende for henne. 

Noe som gjør at hun har levd hele sitt liv i et avlukket og sterilt miljø, isolert fra menneskelig kontakt. Dette blir straks problematisk når hun blir kjent med den nye naboen Olly, spilt av Nick Robinson. Deres etterhvert eskalerende forhold, setter i gang sterke følelser som gjør det vanskeligere og vanskeligere å befinne seg i isolasjon.

Lystene trumfer etterhvert redselen for sykdommens dystre effekt utenfor det trygge isolerte livet.

Maddy dagdrømmer om havet, så i en romantisk gest bringer Olly havet til henne

Lavmælt og nøytral

Filmatisk holdes stilen nøytral, uten noen form for krumspring fra regissøren. Foto føles ordinert, men funksjonalbelt, i spedd ulike musikalske innslag som akkompagnere diverse sceners stemning med vekslende hell.

Skuespillet mellom de to forelskede, holdes befriende lavmælt, som gjør at deres forhold føles troverdig, selv om de mangler den ekstra romantiske gnisten. Moren, spilt av Anika Noni Rose, gjør en hederlig innsats som den kalde og kyniske moren som gjør alt for beholde sin datter isolert.

Historien formidles for det meste gjennom dialog, gjøres uten vansker og er lett å følge. Den bruker ulike symbolske virkemidler innimellom med hell, for å illustrere Maddys bruk av fantasi som en løsrivelse fra sin isolasjon. Derav bruk av den tidligere nevnte astronaut, som dukker opp i jevne mellomrom og spiller en viktig rolle i å illustrere Maddys mentale flukt fra virkeligheten.

Alt i alt er det en severdig film med en interessant historie, som ikke tar de store sjansene og ender opp med et hederlig resultat uten noe særlig mer en det. Mulig filmens egentlige målgruppe vil være uenig og synes den er mer enn som så.

Den nyinnflyttede nabogutten Ollys nærvær får fort konsekvenser for Maddys isolerte tilværelse.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE