ANNONSE

SVART SPIDER-MAN: I Europa får Spider-Man mange kallenavn, hvor et er «Night Monkey».
FOTO: SF Studios

Spider-Man rømmer til Europa

«Spider-Man: Far From Home»: Den uendelige superheltsagaen fortsetter ufortrødent videre, bare små måneder etter at hele universet tilsynelatende nådde sin ende.


Robert Depuis

 03.07.19, kl. 18:03
 11.07.19, kl. 13:23


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Mens «Avengers: Endgame» fortsatt nyter sin enorme suksess og fortsatt går sin seiersgang verden over, slipper allerede utålmodige Marvel i samarbeid med Sony sin neste superheltfilm.

Utflukt

«Spider-Man: Far from Home» plukker umiddelbart opp trådene fra «Avengers: Endgame». Spider-Man a.k.a. Peter Parker (Tom Holland) sliter fortsatt med inntrykkene og sorgen over sine falne kamerater, men ikke verre enn at han desperat vil være med på klassens utflukt til Europa.

Hans store plan er endelig å deklarere sin kjærlighet for sin nære venninne MJ (Zendaya). Det blir selvsagt ikke så lett når selveste Nick Fury (Samuel L. Jackson), leder av Avengers, prøver å få fatt i han. Noe Peter Parker ikke er så interessert i, for han vil ha en pause fra sine Superhelt-oppgaver.

Så når nye onde vesener ankommer Europa fra et parallelt univers og på nytt truer verden, tvinges Peter Parker på nytt å tre inn i sin Spider-Man-drakt.

Spider-Man-Far from Home_02.jpg
MYSTERIO: Jake Gyllenhaal spiller en mystisk karakter fra et annen dimensjon som jakter på onde krefter

Nedstrippet

Regissør Jon Watts, som også stod bak «Spider-Man: Homecoming», holder en stø kurs videre. Historien prøver her å tones ned i både tempo og kompleksitet i forhold til den tett superheltpakkede «Avengers: Endgame». Her holder de seg til en superhelt og en vag skurk.

Den tar seg ikke så høytidelig og putter humor i førersetet. Selve historien fungerer best når Peter Parker bare prøver å være ungdom sammen med sine jevnaldrende, og famler rundt med sin ungdommelige usikkerhet. Dialogen har sine øyeblikk, men ofte føles den i overkant fortellende, spesielt når superskurken hele tiden må forklare sin noe tvilsomme motivasjon.

Dramaturgisk tar filmen enkelte snarveier, spesielt i klippingen og i et nedstrippet manus hvor ikke alt som skjer føles like pålitelig. Filmatisk holder den gjennomsnittlig Hollywood-kvalitet og holder seg til oversiktlige bilder uten behov for kompliserte innstillinger. Foto holder en nedtonet fargepalett, lydbildet er selvsagt verdig en film av dette kaliber, og actionsekvensene kommer i hyggelige doser med forholdsvis korte intervaller.

Spider-Man-Far from Home_03.jpgSPIDEY+MJ: Spider-Man prøver å imponere sin store kjærlighet MJ

Sjarm

Enkelte grep med hovedkarakteren har blitt gjort, det største er drakten, som jeg personlig synes tok en litt uheldig retning i «Avengers», og ble vel high-tec i sin utforming. Nå har de i stedet gått tilbake til den grunnleggende varianten. Drakten er for øvrig et gjennomgangstema gjennom hele filmen, og kommer i flere ulike varianter.

Tom Holland som Spider-Man ser ut til å kose seg med sin karakter. Skuespillerne generelt har en god kjemi med hverandre, selv om enkelte karakterer til tider oppleves litt selvmotsigende. Historien føles som den har blitt fortalt før, om enn i en annen innpakning.

Filmen lever uansett mest på sin sjarm og elskverdige karakterer, og deres til tider mindre heldige forsøk på å tilpasse seg en krevende tenåringshverdag i en verden full av konflikttørste superhelter og superskurker.

Spider-Man-Far from Home_04.jpgSKYSKRAPERE BYTTET UT MED KANALER: Selv i Venezia får ikke superhelter ferie fra nye utfordringer i en verden umettelig på herskesyke superskurker

Livlig

Sammenlignet med fjorårets geniale animasjonsfilm «Spider-Man: Into the Spider-Verse» når ikke denne filmen helt opp i det samme sjiktet. Men den har en livlig tilnærming til det hele, hvor en lett og humørfylt atmosfære er første prioritet, og gjennomføres med et visst raffinement.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE