ANNONSE

VAR PÅ VEI: Pan Trader ble først slept ut på Drammensfjorden, men ferden videre ble utsatt.
ALLE FOTO: NILS J. MAUDAL

«Pan Trader»-slepet utsatt

Pan Trader skaper drama på overtid: Slepet til Litauen skulle startet på dagtid i dag, men er utsatt på grunn av tekniske problemer på taubåten Westsund.


Nils J. Maudal

 09.01.19, kl. 18:33
 17.01.19, kl. 17:49


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Vi er veldig, veldig fornøyd, sa adm. dir. Ole Bjørn Jacobsen ved Drammen Yard til DRM24 onsdag morgen.

Han var da på vei til Italia og kunne av den grunn ikke ved selvsyn konstatere at årene med kostbare forviklinger var over. Og han la klokelig til:

- Hvis alt går etter planen da. Jeg er ikke sikker på noe før båten har passert Svelvikstrømmen!

Overtidsdrama

Og Pan Trader levde opp til sitt rykte: Etter at båten først ble slept fra kai, snudd og bakket inn igjen for å få fjernet tre vekter om bord, da oppstod det problemer. Ikke på Pan Trader, men på hovedslepebåten, den danske Westsund.

Hjelpebåten Baus oppførte seg eksemplarisk, men Westsund fikk problemer med hydraulikken. Etter det DRM24 erfarer var det varmgang i hydraulikken til vinsjesystemet som gjorde at slepejobben måtte avbrytes og utsettes på ubestemt tid.

Når problemet er utbedret er foreløbig ikke klart. Alle involverte parter er tjent med at sikkerheten kommer foran alt annet. Teknisk problemer til havs kan få dramatiske konsekvenser og bli en kostbar seilas. Med andre ord: Pan Trader-dramaet forsetter.


Pengesluk tettet

- Vi har vært igjennom en utrolig lang prosess og kronglete prosess. Nå er vi veldig, veldig fornøyde, sa Jacobsen til DRM24 før han dro på utenlandstur.

- Dette har kostet oss store summer, ikke minst ved å holde båten varm vinterstid av sikkerhetsgrunner. Virkelig store summer, uten at jeg vil gå ut med tall. Nå er vi forhåpentligvis snart i mål og en krevende og vanskelig periode er bak oss.

LES OGSÅ: «Pan Trader»-sagaen er over: Slepes vekk etter 30 år i DrammensfjordenFØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE