ANNONSE

HELTENE ER TILBAKE: Emmet og Lucy «Villstil» er tilbake, denne gangen må de kjempe mot de tyranniske Duploklossene.
ALLE FOTO: SF STUDIOS

Legobrikkene klosser videre

«Legofilmen 2» sliter med å gjenskape mye av magien som den første filmen hadde. Likevel klarer den til tider å bevare en solid dose underholdningsverdi.


Robert Depuis

 17.02.19, kl. 14:56
 22.02.19, kl. 12:43


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: «Legofilmen 2» starter der den første filmen sluttet. Deretter hopper vi fem år frem, og legobyen har blitt forvandlet til en «Mad Max» inspirert verden - et slags dystopi hvor onde Duplolegoer har kommet inn fra verdensrommet for å ødelegge Legobyen.

Dermed er det opp til våre helter fra den første filmen å redde verden atter en gang ved å reise ut i verdensrommet å konfrontere de onde Duplolegoene.

VILLSTIL: Lucy lever fortsatt opp til sitt kallenavn i en Mad Max inspirert verden.

Magien og originaliteten forvitrer

Den første filmen hadde noe ved seg - en slags magi og en følelse av noe annerledes - som de ikke helt klarer å overføre til oppfølgeren. Magien og originaliteten har forsvunnet noe, og selv om man stadig blir underholdt, er det lengre mellom hver gang.

Humoren har heller ikke den samme kvaliteten, og oppleves noe lat og klisjepreget. Det blir også prøvd å gjenskape mye av det samme atter en gang, spesielt den ekstremt fengende og irriterende sangen «Everything is awesome» eller oversatt «Alt er helt utrolig», fra den første filmen blir igjen brukt flittig i nye innpakninger til mer irritasjon til både de på lerretet og de som bivåner det.

Animasjonen er fortsatt røff - og det med vilje for å få dataanimasjonen til å ligne ekte legoklosser.

Karakterene er mange, og de fleste fra den første filmen er også med her, i tillegg til noen nye. Batman er selvsagt med, men fikk tydeligvis rast fra seg i sin egen film, og er tonet noe ned og er ikke fullt så framtredende som tidligere.

OND DUPLOKLOSS: General Mayhem lyser med sin onde lykt.

Ironi og referanser

Det virker nesten som de forsøker å gjenskape den samme historien om igjen. Like fullt gjør ironien og de stadige referanser fra velkjente filmer og andre medier at man blir underholdt. Mye av referansene går nok de unge hus forbi, men gir en ekstra dimensjon til de voksne.

«Legofilmen 2» går i de samme baner som dens forløper, og dermed oppnår den langt i fra den samme originaliteten. Underholdningsverdien har de delvis klart å bevare, og spesielt de små vil nok fortsatt stortrives i hop med de sjarmerende legoklossene.

Anmeldelsen er skrevet ut i fra den originale versjonen.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE