ANNONSE

EPISKE MONSTRE: Godzilla blir igjen utfordret av mektige titaner som de blir kalt i filmen
FOTO: SF Studios/Warner Bros

Påkostet monsterfest

En oppvisning i visuell festivitas, som gjør alt for å dekke over en ganske så meningsløs historie med noen irriterende selvmotsigende karakterer.


Robert Depuis

 31.05.19, kl. 10:40
 10.06.19, kl. 11:27


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Filmen starter fem år etter denne forrige Godzilla-filmen, som undertegnede opplevde overraskende frisk og underholdende. Hovedkarakterene fra den forrige filmen er nå byttet ut med nye, samt et nytt sett med monstre.

KAMPMODUS: Godzilla putter på sitt sinte uttrykk

Dvale

Familien Russell sliter med å takle tapet av sin sønn etter Godzillas herjinger i Los Angeles i forrige film. Mark Russell (Kyle Chandler) har forsvunnet ut i ødemarken og studerer ulver. Hans kone, Dr. Emma Russell (Vera Farmiga) holder tilsynelatende fortet med deres gjenlevende datter Madison (Millie Bobby Brown).

Men fasaden moren holder oppe slår sprekker og datteren Madison er bekymret. En familie som er i ferd med å gå i oppløsning, må sette personlige problemer til side når Godzilla og hans likesinnede begynner å gjøre utslag på radarer igjen etter fem år i dvale.

NEMESIS: Det legendariske trehodede King Ghidorah entrer scenen

Klasseskuespillere

Det er noen solide skuespillere som entrer scenen, hvorav fire (Vera Farmiga, Ken Watanabe, David Strathairn og Sally Hawkins) tidligere har vært Oscarnominerte. Det hjelper imidlertid lite når manuset de har fått, har større hull i plottet enn monstrene selv.

Dialogen oppleves rotete og irriterende forklarende. Alle er dessuten eksperter og vet hva som vil skje og kan forutse neste trekk. Historien gir ikke mye mening, det virker tilfeldig og ekstremt rotete. Men det er selvsagt ikke hva som er prioritert her; Det er monstrene og deres trang til å slåss hvor mest mulig kan ødelegges. Det har selvsagt en underholdningsverdi i seg selv.

MOR OG DATTER: Millie Bobby Brown, kjent fra tv-serien «Strange Things» spiller datteren til den ustabile Dr. Emma Russell

Monstrene har hovedrollen

Filmatisk sett holder effektene høy klasse, med et høyt og buldrende lydbilde. Foto liker å holde seg i regn og mørke. Enkelte steder går det ut over tydeligheten i hva som skjer, spesielt når monstrene slåss.

Den forholdsvis ferske regissøren Michael Dougherty har tatt over stafettpinnen fra forrige regissør Gareth Edwards. Dougherty har samlet en solid dose karakterskuespillere som gjør hva de kan med å holde plottet sammen. Men dette er en film hvor plottet er underprioritert, og fungerer mer som katalysator for store episke monsterbataljer.

Kanskje de kunne kuttet ut et eller to monstre neste gang, og heller bruke de pengene på et interessant manus. Resultatet blir en film blottet for originalitet, hvor en gradvis økende frustrasjonen over selvmotsigende, idiotiske karakterer blir effektivt glattet over av noen episke monstre. Sånn sett har filmen en viss underholdningsverdi, i form av sin visuelle stimulans.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE