ANNONSE

USKREVET BLAD: Med en litt grå utstråling sliter artisten Jack Malik (Himesh Patel) med å bli hørt.
FOTO: UNIVERSAL

Forutsigbar feelgoodfilm

«Yesterday»: Et originalt konsept som må vike plass for en forutsigbar romanse mellom to ganske så impotente personligheter.


Robert Depuis

 29.06.19, kl. 01:32
 04.07.19, kl. 05:56


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Jack Malik (Himesh Patel) er en strevende musiker som sliter med å slå igjennom. Hans resignasjon som artist er nært forestående, da en mystisk global hendelse skaper en enestående ny mulighet.

The Beatles og hele deres enestående kartotek av låter har plutselig opphørt å eksistere, ingen har hørt om dem, selv om Jack husker de som i fjor. Dermed er alt lagt til rette for et nytt løft i karrieren som tolkeren av «freshe» Beatles låter.

POPSENSASJON ED SHEERAN: Her blir klassikeren «Hey Jude» diskutert

Solid

Manusforfatter Richard Curtis, som har gjort enorm suksess tidligere med filmene «Fire bryllup og en gravferd», «Notting Hill» og «Love Actually» har satt sin tydelige signatur her.

Så også den oscarbelønte regissøren Danny Boyle («Slumdog Millionaire»), med utallige suksesser bak seg som «Trainspotting», «28 dager senere» og «127 timer», for å nevne noen. Hans visuelle særpregede stil blir på mange måter nøytralisert her.

Han har heller gått for en mer mainstream-tilnærming, med en konvensjonell og fargeløs stil. På tross av det har han god kontroll over hendelsene, og loser skuespillerne trygt til havn. Det føles solid over alle plan uten at det skinner.

VENNEFELLA: Den sjarmerende Lily James spiller den sjenerte og blide agent/lærer Ellie.

Endeløse hits

Karakterene og historien blir formidlet med klassiske fortellergrep, uten for mye krumspring. Foto er pregløst, men like fullt filmatisk i sitt uttrykk hvor karakterene har all fokus og bakgrunnen forsvinner i en kornete masse. Det gir et meget filmatisk uttrykk uten så mye mer.

Musikken av Daniel Pemberton har klare inspirasjonstrekk av Brian Eno, og har en flytende tilstedeværelse, som en fin kontrast til filmens egentlige stjerner - nemlig Beatleskatalogen av nærmest endeløse hits.

Selv om det forholdsvis uskrevne bladet Himesh Patel gjør hva han kan som artisten Jack Malik, så er han fortsatt ingen Beatles. Han gjør et greit portrett av en desperat musiker, hvor hans forhold til sin agent/venn Ellie (Lily James) tar en ganske så forutsigbar romantisk retning. Som en kuriositet har faktisk popsensasjonen Ed Sheeran en temmelig stor rolle som en versjon av seg selv.

STADIONARTIST: Karrierehimmelen venter når «The Beatles» gir en hjelpende hånd fra sin glemsel

Originalt konsept

Konseptet starter altså meget lovende, men den endelige utfoldelsen får ikke helt ut potensialet. Originaliteten blir ofret for en ganske så uoriginal kjærlighetshistorie.

Richard Curtis' stil gjennomsyrer det hele, og hvis man har sett en eller to av hans filmer tidligere, dukker de samme karakterene opp også her - om en i en litt annen innpakning. Man føler man har sett det før.

«Yesterday» er en film som føles skuffende ufullendt, men overlever likevel på grunn av en viss sjarm og sine klassiske Beatles-låter.

Det er hva det er, en lett underholdende romantisk komedie med et originalt konsept som dessverre blir satt til side for en heller forutsigbar kjærlighetshistorie. Like fullt har den noe feelgood over seg som gjør at man kommer seg gjennom de kleine scenene med et visst pågangsmot og humrer seg gjennom resten.

Filmen ender opp med å gi en meget lett lykkefølelse, og en fornyet lyst til å høre på Beatles-musikk - som noen ganger er akkurat hva man behøver.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE