ANNONSE

BOSS: Den nye sjefen i familien ødelegger idyllen for storebroren.
FOTO: FOX FILM

Animasjon med høyeste søtnosfaktor

«Boss Baby» er en frisk historie proppfull av velkjente problemer som roter med familiedynamikken når et nytt tilskudd ankommer.


Robert Depuis

 19.04.17, kl. 16:20
 24.04.17, kl. 15:31


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Filmselskapet Dreamworks fortsetter sin kamp mot Pixar / Disney («Toy Story», «Biler») med en ny animasjonsfilm.

Denne gangen har de utvidet sin til dels gjentagende portefølje («Shrek», «Madagaskar») med et helt nytt og originalt konsept.

Søskenrivalisering på høyoktan

Med en kul intro med herlig grafisk godteri, valser filmen av gårde i voldsom fart.

Vi opplever filmen gjennom øynene til sju år gamle Tim, et alenebarn som troner øverst som familiens øyensten.

Det tar brutalt slutt når en sukkersøt lillebror med de største dådyrøyne, ankommer rett fra «Babyfabrikken». Den nye babyen tar raskt over kommandoen, og gjennom Tims delvis fantasi og delvis realistiske opplevelser, starter en søskenrivalisering om foreldrenes gunst.

Familiedynamikken endres med ulike konsekvenser

Forsvinner i eget søthetsbarometer

Filmen er proppfull av velkjente problemer som roter med familiedynamikken, når et nytt tilskudd ankommer, spesielt for en eldre bror som er vant med å få all oppmerksomhet.

Det fungerer ekstremt godt i første halvdel av filmen hvor Tims oppfattelse av babyen med sin voksne stemme og ekstremt sjefete måte å agere på skaper grobunn for masse humoristiske innslag.

I den andre halvdelen derimot går de litt tomme for ideer. Det ender i en merkelig retning med introduseringen av en skurk, som er sykelig opptatt av å ville utkonkurrere verdens oppfatning av søte babyer, med å introdusere supervalper i den ypperste søthetskategorien - noe våre to hovedpersoner selvsagt må stoppe.

Her føles det som om hele filmen mister fotfestet og blir for opptatt av sitt eget søthetsbarometer, og fortaper seg i et sammensurium av mindre heldige og i overkant underlige ideer.

Søtnosfaktoren er høy

Animasjon fra øverste hylle

Konklusjonen er at filmen har noen herlige karakterer, med noen ekstremt underholdende scener fulle av enkle, men geniale fortellertriks, fullproppet av metaforer og allegorier.

Animasjonen står ikke tilbake for noen, og er hentet fra øverste hylle. Designen er stilren og enkel. Historien føles frisk i sine beste stunder, og oppnår sitt fulle potensial i første halvdel av filmen.

Alt i alt en severdig film for store og små, med et herlig samspill mellom to søsken hvor søskenrivaliseringen etter hvert glir over i ren søskenkjærlighet.

PS! Denne anmeldelsen er basert på filmversjonen med de originale stemmene.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE