ANNONSE

Johan Rheborg & Josephine Bornebush spiller sosseekteparet Schiller, mens Mia Skäringer & Felix Herngren spiller ekteparet Løvstrøm. Her i overdådig julemodus.
Foto/Copyright: SF Studios

Mer drama enn komedie

Gjengen fra den kritikerroste svenske seermagneten av en komedieserie «Solsidan», tar spranget over til kinoformatet.


Robert Depuis

 02.12.17, kl. 19:47
 11.12.17, kl. 22:31


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: På veien viker likeså også mye av den velkjente lystige og til tider skarpe humoren, til fordel for en mer dramaorientert handling.

Skilsmissen

Alle er med, tannlegen Alex og hans kone Anna Løvstrøm, overklasseekteparet Mickan og Fredde Schiller, samt de gniene og alltid ubeleilige tilstedeværende Ove og Anette Sundberg.

Hovedfokuset i filmversjonen ligger på den overraskende skilsmissen mellom Alex og Anna og hvordan det danner ringvirkninger i deres omgangskrets. Men det er også rom nok til at samtlige av nøkkelkarakterene får sin egne parallellhistorier.

Felix Herngren som spiller tannlegen Alex, er også co-regissør sammen med Måns Herngren. Sammen har de god kontroll på begivenhetene, med en stødig dramaturgisk struktur. Foto holdes filterfritt med rolig og faste kameraer med en harmonisk klipperytme som fokuserer på skuespillersamspillet.

Frida Hallgren spiller Bella, tannproteseselgeren med et godt øye til tannlegen Alex

Karakterdrama

Skuespillerne kjenner sine karakterer godt, men samtidig gis det ekstra tyngde å jobbe med for enkelte av nøkkelkarakterene med en litt dypere personutvikling.

Dramaturgisk har det blitt lagt stor vekt på historien og plottets utvikling, på bekostning av en mindre frekventert humoristisk slagside i forhold til tv-serien.

Mia Skäringer spiller den konfliktsøkende kona Anna som vil skilles fra sin konfliktskye mann, til fordel for en mer eventyrlysten kar.

Imponerer som drama

Filmen står godt på egne ben, men det er vanskelig å ikke sammenligne den med tv-serien. Det skaper en merkelig miks av forventninger, noe som faktisk er litt urettferdig da formatet til film er annerledes med en lengre tidslinje.

Det er uansett et hyggelig møte med gjengen, som jo glimter til med noen virkelige forlystelige og komiske innslag innimellom. Men det er faktisk som drama at den imponerer aller mest.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE