ANNONSE

Paddington prøver seg som vindusvasker med vekslende hell.
SF Studios

Fornøyelig!

«Paddington 2»: En film som bare varmer hjertet, og presser frem smilet.


Robert Depuis

 08.12.17, kl. 21:34
 17.12.17, kl. 08:49


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: «Paddington 2» er likandes på alle fronter, med den sjarmerende og høflige bjørnen Paddington som har det med å havne i ulykksalige situasjoner og snu det til sin fordel.

Spre glede

«Paddington 2» følger opp suksessen fra den første filmen med den samme kjærligheten for originalmaterialet, en barnebokserie av forfatter Michael Bond, som har en sjarm som er umulig ikke å bli blendet av.

Paddington har nå blitt en veletablert enhet i sin fosterfamilie Brown. Han har blitt et populært medlem av lokalsamfunnet og bidrar på sin smått naive og velmenende måte, å spre glede for alle rundt seg. Denne gangen er Paddington på leting etter den perfekte gave til sin tante Lucy. Og når han finner gaven krever det at han må få seg ulike jobber i håp om å anskaffe den, som igjen fører med seg enkelte ulykksalige floker. Men gaven vekker også interesse fra en annen part som har en mer tvilsom agenda.

Skurken spilles av Hugh Grant i storform, som en utspekulert, sjarmerende og ekstremt selvopptatt skuespiller som en gang var berømt.

Lattermusklene flittig massert

Regissør Paul King følger opp sin egen suksess med «Paddington», med å ha regien til oppfølgeren også. Han har et imponerende galleri av skuespillere, og lar de få utfolde seg på en jordnær måte. Manuset har en liten og enkel historie, som likevel har nok av ingredienser av smarthet og finurligheter som underholder og holder spenningsnivået oppe.

Foto holdes nøkternt og spiller mer på å være funksjonelt framfor spektakulært, noe som kler filmen godt. Lydbildet har enkelte steder noen avvik som muligens irriterer meg mer enn det burde, og hvor de fleste ikke vil reagere nevneverdig. Humoren er litt vekslende, og ikke alltid like vellykket, men når den først treffer, så blir lattermusklene flittig massert.

Animasjonen er mer enn tilstrekkelig, og bjørnen Paddingtons samspill med de andre skuespillerne føles ekstremt troverdig og meget godt utført. Paddington føles aldri som et fremmed element i filmen, men oppleves som en meget naturlig del av det.

Paddington havner uskyldig på det skrå planet og får nye venner.

Utstråling

«Paddington 2» er en meget severdig film som på ingen måter er perfekt, men har en utstråling som sletter ut de fleste uregelmessigheter. Det ender opp som en fornøyelig reise som varmer hjertet, og som barn og voksne kan oppleve sammen med den visshet om at en liten bjørn med et stort hjerte vil sjarmere deg i senk.

Anmeldelsen er basert på versjonen med original tale.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE