ANNONSE

REDDER VERDEN: T.h. Ezra Miller som nykommer Flash, mens Ben Affleck og Gal Gadot gjenopptar sine roller som Batman og Wonder Woman.
FOTO: SF Studios

Slapp og uinspirert superskurk

«Justice League»: Samme forutsigbare historie, med uinspirerte skuespillere, en kjedelig superskurk, slapp humor og overraskende dårlige effekter.


Robert Depuis

 15.11.17, kl. 22:00
 24.11.17, kl. 11:23


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Supermann er død. Dermed ser en mektig og eldgammel skapelse som går under navnet «Steppenwolf» sitt snitt til å erobre verden vi lever i.

Venneparet Diana Prince alias Wonder Woman og Bruce Wayne alias Batman må derfor samle sammen et team av relative motvillige Superhelter for å ta opp kampen mot denne mektige fiende før det er for sent.

Ray Fisher som Cyborg.

Pengebinge

Tegneserieforlaget DC gjør alt for å matche sin hovedkonkurrent Marvel. Nå har de også tatt opp kampen på filmfronten, og prøver å få fatt i sin del av den glamorøse og potensielt ekstreme profitable filmkaka.

DC vil nemlig også leke selv i Hollywood, og ikke bare selge rettigheter av sin betydelige portefølje av superhelter til høystbydende. I kompaniskap med det legendariske filmselskapet Warner har samarbeidet allerede resultert i noen filmer av vekslende kvalitet som «Man of Steel», «Batman vs. Superman», «Suicide Squad» og «Wonder Woman». Filmer som har gjort det habilt på inntektsfronten uten å skape det aller største innhogg i Hollywoods potensielle pengebinge.

Jason Momoa som Aquaman

Samme oppgåtte spor

I stedet for å gå sine egne veier, prøver DC nærmest å kopiere konkurrentens tilnærming. Der Marveltoget nå på mange måter har stagnert med små unntak, følger nå hovedkonkurrent DC i samme oppgåtte stagnerte spor.

«Justice League» føles mer eller mindre som en tro kopi av Marvels «The Avenger», i hvert fall på det strukturelle plan. Når de til og med har kuppet regissøren/manusforfatteren fra nettopp «The Avenger», Joss Whedon til å bidra på manussiden blir filmene temmelige likt fremstilt. De samme malene og kjedelige og forutsigbare historieforløpene følges til punkt og prikke.

Uinspirert

Regien av Zack Snyder («Watchmen», «Man of Steel», «Batman vs Superman»), er vag og slurvete. Karakterene er kjedelige og uinspirerte, og sliter med sin tilstedeværelse. Det i seg selv er en prestasjon når Batman er tatt med i koppelet av Superhelter. Nykommerne Flash, Cyborg og Aquaman som fremdeles venter på sine egne filmer, får her relativt liten tid til å etablere sine egne karakterer. Det blir mange som kjemper for tid i rampelyset, og det hele føles veldig overfladisk og lite tiltalende.

Superskurken er et kapittel i seg selv, der han i sin dataanimerte framstilling, mangler det meste en fryktinngytende superskurk bør inneha. Han ender opp som en forglemmelig, kjedelig og endimensjonal superskurk hvor en mulig legendestatus virker like oppnåelig som det er for det norske herrelandslaget i fotball å nå et sluttspill.

The Flash er den eneste av karakterene med en mild humoristisk tilnærming.

Keitete

Det dramaturgiske er totalt fraværende av kreative fibre. Effektene er skuffende dårlige for en film av et slikt kaliber. Det føles keitete utført, og mangler troverdighet spesielt i forhold til gravitasjon, i hvert fall så langt en slik superheltfilm krever. Det går også på bekostning av de mange kampscenene, som lider under dette og føles kunstige.

Musikken er irriterende dikterende. Kostymeavdelingen briljerer heller ikke nevneverdig, og spesielt Cyborgs design ser lite imponerende ut og overbeviser ikke nevneverdig i sin utførelse.

Hele gjengen samlet, klar til kamp.

Forglemmelig

Resultatet blir en heller tafatt forestilling, hvor ingen av karakterene føles komfortable eller helt kommer til sin rett. Helheten er skuffende og følger en etter hånden ekstremt oppgått sti, uten noe nytt å tilføre.

Selv om den glimter til en sjelden gang, kommer den aldri ut av middelmådighetens skygge og forblir et platt og skuffende tillegg til en allerede haug av likegyldig og forglemmelige superheltfilmer.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE