ANNONSE

PÅ RØMMEN: Keanu Reeves gjør det han gjør best, slåss og se kul ut
FOTO: Nordisk Film Distribusjon

Kompromissløs action

«John Wick: Chapter 3 – Parabellum» fortsetter i samme forrykende tempo som de to foregående filmene.


Robert Depuis

 02.06.19, kl. 20:03
 13.06.19, kl. 10:39


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Superhitmannen John Wick returnerer en tredje gang. Etter å ha hevnet drapet på sin hund i den første, og hedret en blodgjeld med brutale konsekvenser i den andre, fortsetter den tredje der den andre sluttet.

En hel internasjonal, hemmelig underverden av leiemordere jakter den lukrative dusøren for John Wicks hode. Det etterlater dermed en desperat John Wick på rømmen som konstant må kjempe for sitt liv.

ØRKENVANDRING: Halle Berrys karakter Sofia, gir en hjelpende hånd sammen med sine veltrente angrepshunder

Ingen nåde

Keanu Reeves gestalter igjen rollen som den konstante dressbærende superhitmannen John Wick, som ikke viser noen form for nåde. Han har en naturlig aura som kvinner finner uimotståelig og som menn vil inneha.

Handlingen i seg selv er såre enkel, John Wick må løpe for sitt litt liv. Han blir konfrontert av en endeløs rekke hitmenn som alle har en felles agenda: Veksle ut John Wicks død med millioner av dollar. Testosteronnivået er skyhøyt.

Foto storkoser seg i det regntunge mørket, med unntak av en liten svipptur til Sahara, og følger de velkoreograferte slåsskampene med presisjonen til en ballerina. Det meste av actionsekvense er gammeldagse stunts med ekte mennesker. De få dataanimerte sekvenser som ikke imponerer voldsomt, holder seg til bil og motorsykkelscenene.

FLYKTER PÅ HEST: John Wick-trilogien glir fint inn i det øvre sjiktet av Keanu Reeves varierte merittliste, med utvalgte høydepunkter som «The Matrix», «Speed», «Point Break».

Voldsepos

«John Wick: Chaper 3 – Parabellum» prøver ikke å være noe annet enn det det er, et testosteronfylt voldsepos med enkle karakterer som gjør det de kan best: Slåss og lire av seg en og annen one-liner.

Tonen er mørk, og volden ekstremt overdrevent, men aldri glorifisert. Det balanseres midlertidig på en knivsegg, og med en lengde av i overkant av to timer, når man etter hvert et metningspunkt av hvor mange slåsskamper man kan bivåne med samme glød og entusiasme.

Det er like fullt en reise verdt å ta, med en foreløpig siste film som glir fint inn sammen med de to andre filmene - og komplimenterer en meget underholdende trilogi.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE