ANNONSE

ORDRE BLIR GITT: Gerard Butler har sitt å stri med som ubåtkapteinen Joe Glass.
ALLE FOTO: Nordisk Film Distribusjon

Intenst ubåtdrama

«Hunter Killer» er et ubåtdrama som opptrer i velkjent farvann, og like fullt overrasker positivt.


Robert Depuis

 04.01.19, kl. 15:19
 11.01.19, kl. 11:01


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Under isødet nær Nordpolen utkjempes en kamp mellom to fremmede ubåter. Utfallet blir skjebnesvangert, og et amerikansk redningsmisjon blir straks iverksatt.

Den uprøvde og uortodokse ubåtkapteinen Joe Glass (Gerard Butler) blir hyret inn på kort tid på ubåten USS Arkansas for å undersøke hva som har skjedd. Ting blir straks ytterligere komplisert når et Navy SEAL-team sniker seg inn på russisk territorium for å observere en militært ustabil ubåtbase, og det tar ikke lang tid før helvete bryter løs.

PÅ FIENDTLIG TERRITORIUM: Amerikanske SEAL-styrker får nok å henge avtrekkerfingrene i.

Patriotisme

Regien ved Donovan Marsh, et forholdsvis ukjent blad, holder en nøktern registil uten for mye krumspring. Skuespillet er til tider pompøst, med stadige dype taler som motiverer til handling.

Den amerikanske patriotismen henger over filmen som en tykk glasur. Samtidig har den et halvhjertet moralsk budskap om forbrødring mellom stormaktene som virker til tider vel påsmurt.

KRIGSROMMET: Oscarvinneren Gary Oldman (Darkest hours) sittende til venstre som general Donnegan.

Alfahann

Hovedrollen innehas av skotske Gerard Butler. Han er kjent for å opptre som den ypperste alfahannen i sine filmroller, hvor han lirer av seg den ene testosteronfylte replikken etter den andre.

Her har han en litt mer nedtonet og mer empatisk tilnærming til karakteren, men det er nok av testosteron i luften blant de andre aktørene.

Ellers er det både store og mindre store navn i ymse roller. Det er verdt å merke seg at dette er en av de siste filmene til svenske Michael Nyqvist, mest kjent i Norge for sin rolle som Mikael Blomkvist i Stieg Larssons berømte Millenium-trilogi.

EN AV SINE SISTE ROLLER: Den russiske ubåtkapteinen Andropov spilles av svenske Michael Nyqvist, som dessverre gikk bort så altfor tidlig i 2017, i en alder av 56 år.

Overraskende seervennlig

«Hunter Killer» er en påkostet film, hvor mindre penger av budsjettet er brukt på middels kjente skuespillere, og større deler av budsjettet brukt på actionsekvensene. Manuset kjører imidlertid på kjente spor, og man føler at man har sett det før.

Filmen er konstruert slik at man henger med på handlingen og blir dratt med i påvente av hva som skjer videre. Og med generøse doser underholdningsverdi holder den på oppmerksomheten.

Tross mange velkjente virkemidlertil tider litt vel pågående amerikansk patriotisme, ender dette opp som solid håndtverk.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE