ANNONSE

SJARMØRIMAGE: Robert Pattinson spiller den desperate broren som vil gjøre livet mindre utfordrende for sin bror.
Foto/Copyright: Europafilm AS

Alternativ og utfordrende lavbudsjettfilm

En lavbudsjettfilm om to brødre omgitt av et upålitelig persongalleri, som havner i en vanskelig situasjon som krever desperate tiltak.


Robert Depuis

 06.10.17, kl. 23:40
 10.10.17, kl. 11:24


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Filmkjekkasen Robert Pattinson, mest kjent for å smelte pikehjerter i sin rolle som den forførende vampyren Edward Cullen i «Twillight-sagaen», gjør her alt for å endre sitt sjarmørimage.

Her spiller han en smått manipulerende småkriminell ved navn Connie Nikas, som sammen med sin lettere hjerneskadede bror Nick (Benny Safdie) prøver å bedre sine dystre levekår med å utføre et raskt kupp, som ikke utarter seg helt etter planen.

Broren Nick i ferd med å få panikk

Desperat

Filmens styrke ligger i persongalleriet og skuespillerne som innehar dem. Men der ligger også mye av svakheten da hovedpersonen Connie er en heller vanskelig karakter å like.

Selv om Robert Pattinson gjør alt han kan for å motbevise det, forblir det vanskelig å bry seg om hans lettere manipulative og desperate karakter.

Minimalistisk

Dette er en minimalistisk film som føles veldig alternativ i mye av dens utførelse, og som skaper en friskhet i uttrykket. Kameraet holdes konstant tett på karakterene, og ofte håndholdt, noe som også gjør det mer utfordrende å bivåne.

Regien er ved brødrene Benny & Josh Safdie, hvor førstnevnte også spiller broren Nick. De har en leken og røff tilnærming til sitt uttrykk, som gjør at det føles autentisk.

Manuset holdes enkelt, og deler små øyeblikk som gir de ulike karakterene mer dybde uten trangen til å overforklare. De fleste menneskene som krysser brødrenes vei har sine egne triste skjebner, som gjør at de ofte faller utenfor de sosiale rammene.

Jennifer Jason Leigh spiller en frenetisk kvinne som er opphengt i sin egen mor og som lett blir offer for Nicks manipulative evner

Nok av styrker

«Good Time» kan være en litt slitsom og stressende film å se. Den utfordrer seeren med en heller usympatisk antihelt i Robert Pattinsons karakter. Filmen tar noen underlige avstikkere innimellom og blir enkelte steder litt for opphengt i noen bikarakterer.

Samtidig har den nok av styrker som gjør at den oppleves frisk, intens og annerledes mye annet der ute.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE