ANNONSE

SKYTEGLADE IDIOTER: Cillian Murphys karakter prøver å forklare gjengen fra Boston at de har med seg feil type maskingeværer.
FOTO: SELMER MEDIA

Tarantino-inspirert skytebonanza

En film med stor kulhetsfaktor, hvor drittslenginga sitter løst og pistolene står for mesteparten av konversasjonen.


Robert Depuis

 31.03.17, kl. 17:22
 07.04.17, kl. 12:56


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Boston 1978: en tvilsom gjeng fra IRA møter noen overlegne våpensmuglere for en lyssky våpenhandel i et forlatt fabrikklokale.

Og med en gjeng av slike dysfunksjonelle karakterer uten altfor stor sosial intelligens, løper ting fort galt av sted.

Historien er enkel. Her er stilen og karakterinteraksjonen mer viktig enn innhold. Persongalleriet består ikke av de smarteste i klassen, og stoltheten er ofte større enn frykten.

Det er sjelden en oppskrift for diplomatiske løsninger. Kulene erstatter raskt alle former for diskusjon eller mekling.

Brie Larson skyter seg ut av trøbbel

Mørk humor

Ben Wheatley, som står for regien, er en engelskmann kjent for å lage litt annerledes filmer fulle av mørk humor og tvilsomme karakterer. Denne filmen faller lett inn i den kategorien.

Her har han fått med seg ganske så kjente skuespillere med Brie Larson i front. Hun er kanskje mest kjent for sin Oscarvinnende rolle i «The Room», og var sist å se i «Kong: Skull Island».

Ellers er Armie Hammer (The Lone Ranger), Sharlto Copley (District 9), Cillian Murphy (Batman Begins) å finne blant de to skyteglade gjengene.

Lett gange mot våpenhandelen

Tarantino light

Filmen dveler ikke så mye i starten, og hopper fort ut av startblokka. Man kommer ikke helt inn på alle de obskure karakterene, så når det begynner å tynnes ut i gruppa, bryr en seg egentlig ikke så mye om hvem som skyter hvem.

Man blir litt likeglad, uten at det går på bekostningen av underholdningen. For underholdningene er utvilsomt kraftig til stede, selv om man som tilskuer føler det kan bli litt stillestående til tider.

Musikken er nesten fraværende, og regissøren lar kulene styre melodien, noen som jeg personlig føler fungerer utmerket. 
Alt i alt en Tarantino-inspirert heisatur uten Tarantinokvaliteten og dybden i persongalleriet.

Det er imidlertid mer en nok her til å hygge seg hvis man er i humør for en mørk opplevelse med masse av brutale skytescener, ismurt en og annen humoristisk slengbemerkning.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE