ANNONSE

IMPONERER: Burhan Amiti spiller læreren Ghani
FOTO: Europafilm

Politisk og etnisk ladet drama

«Fluefangeren» er en norsk film med albansk historie, og foregår i et fattig muslimsk land, hvor det nettopp har vært regjeringsskifte.


Robert Depuis

 23.04.17, kl. 15:02
 27.04.17, kl. 22:19


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Læreren Ghani gjør alt han kan for å beholde sin jobb som angivelig følger tilhengere av den nye regjeringen.

Vi følger dagen hans og hans klasse av elever som er fanget i et fiendtlig politisk klima. I et desperat forsøk på en forsoning blant elevene holder Ghani dem igjen etter skoleslutt og setter i gang et sosialt eksperiment i håp om å beholde sin egen arbeidsplass, samt å skape en lysere framtid for elevene.

Men alt går ikke etter planen og etter hvert som desperasjonen tiltar over manglende resultat, går det på bekostning av Ghani sin egne prinsipper og overbevisning.

Filmen tar seg god tid til å bygge opp scenene, som i all hovedsak er dialogbasert med en nærmest fraværende bruk av musikk. Regissøren har et godt tak på skuespillerne, og gir de spillerom. Kameraet står passivt forankret og nærmest bare observerer skuespillernes opptreden uten for mye klipping. Det passer filmens tone utmerket.

De etniske gnisningene blant elevene kommer til syne på vei til skolen

Severdig og troverdig

Det er en meget severdig film som nok ikke vil appellere til de store massene.

Filmen tar opp noen viktige politiske temaer med noen vakre menneskelige skildringer. Skuespillet er utmerket og oppleves ekstremt troverdig og naturlig. Handlingen kan kanskje til tider føles litt for langsom og hadde trengt en litt strammere klipping.

Jeg setter noen spørsmål angående slutten som jeg synes skurrer litt og føles merkelig, som etterlater en følelse av en resignasjon når det gjelder menneskehetens skjebne. Det føles litt for enkelt når filmen ellers virker så håpefull gjennom Ghanis øyne.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE