ANNONSE

FOTO: United International Pictures

Melkeku på steroider og autopilot

«Fast and Furious 8» føles som om drømmescenarioet til en seksåring har blitt virkelighet, skriver vår filmanmelder.


Robert Depuis

 11.04.17, kl. 21:58
 21.04.17, kl. 13:49


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: «Fast and Furious» er en filmserie hvor hver film prøver å overgå den forrige i antall kjente skuespillere, kule biler, og overdådige jaktscener.

Vi har nå kommet til nummer åtte i rekken, så da skal jo denne så klart overgå alle de syv forrige filmene til sammen.

Gamleteamet er tilbake med unntak av avdøde Paul Walker, som tragisk døde i en bilulykke noen år tilbake.

Ville kjøreegenskaper redder verden

Med nye elleville biler er det samme teamet tilbake igjen, klare for å redde verden, da de er de eneste som er gale og dyktige nok med sine ekstreme kjøreegenskaper, til å gjøre nettopp det.

Nå må også gamle fiender stille opp og hjelpe våre helter. Alt tidligere gruff er glemt, og nå går de sammen hånd i hånd i kampen mot den mektige nye fienden Cipher. Denne fienden er nemlig kapabel til å ta over hele verdenen, ved hjelp av ufattelig smidig datahacking.

Cipher får også etter hvert med seg Vin Diesels karakter på laget, gjennom en ond utpressing. Målet er å straffe verdens supermakter og tvinge dem til å gjøres ansvarlig for alt det onde de har gjort. Det er i hvert fall det vi blir fortalt gjennom munnen til superskurken Cipher, spilt av en forførende Charlize Theron.

Denne gangen viser Charlize Theron sin mørke side

Superhelter uten tights og kapper

Dette er selvfølgelig en film hvor eneste mål er å underholde, og med det gi oss en adrenalinfylt reise gjennom de neste to timene av ditt liv. Men trenger den å være så dum? Jo mer du ser jo dummere blir den.

Manuset føles som det spriker i alle retninger. Det er også så mye bakgrunnshistorie her, at hvis en ikke har de forrige filmene friskt i minne, kan man lett bli komplett forvirret over alle nye og tidligere karakterer som popper opp.

Hovedpersonene buler over av testosteron, og har nærmest blitt til superhelter. Ingen ting biter på dem, minst av alt kuler. Det eneste de egentlig mangler er tights og kapper. De er så pumpet av tøffhet og adrenalin, at du ikke ville blitt overrasket om en av dem plutselig begynte å skyte laserstråler ut gjennom øynene.

Dwayne Johnsen spiller en muskelbunt så tøff at han tørrskaller ned folk som bærer hjelm, uten en skramme.

Tomprat

Alt i alt er det egentlig ganske så mye tomprat med mange forunderlige karakterhandlinger som prøver å bli løst med forklarende og keitete replikker.

Det er selvsagt noe av underholdningen også, hvis man klarer å se forbi all dumskapen og menneskelig fornuft. Det er også sporadiske forsøk på humor, men mye av det, dukker under av banaliteter og adrenalinstyrte one-linere, som er så kleine at til og med skuespillerne etter hvert begynner å le av det.

Til slutt blir du så overrumplet av undring over ting som skjer, at du sliter med å skjønne all menneskelig fornuft.

Biler på flukt forfulgt av noe stort som er i ferd med bryte gjennom isen

Zombiebiler

Det føles som at filmserien har gått tom for ideer og at man desperat prøver å overgå seg selv med de latterligste ideer.

Filmatisk går det på autopilot. Dramaturgisk føles hele filmen som om drømmescenarioet til en 6-åring har blitt virkeliggjort.

Jeg synes jeg hører en ivrig guttunge slenge ut ideer, mens manusforfatteren ivrig noterer: «Vi trenger noen nye biler, en må være oransje, hacking må med, det er kult. Og ja, vi må ha en med en ubåt, endeløs slåssing og zombiebiler, ja massevis av zombiebiler, også må vi alle være venner.»

For melkekua er fortsatt full av melk og skal melkes for hva det er verdt. Antagelig er det nok her til at fansen blir henrykt, og at neste film snart er i vellinga. Om så, kan man kanskje håpe at manuset neste gang blir hacket og erstattet med et mye smartere og finurlig et.

PS! Norske Kristofer Hivju har en liten birolle som Charlize Therons håndlanger.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE