ANNONSE

Sophie Turner kjent som Sansa Stark i den ikoniske tv-serien «Games of Thrones» spiller mutanten Jean Grey
FOTO: 20th Century Fox

«X-Men» plumper videre

Tynn forestilling om uinspirerte og tidvis leie mutanter som må takle onde krefter fra verdensrommet.


Robert Depuis

 08.06.19, kl. 22:55
 20.06.19, kl. 09:08


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Historien fokuserer på mutanten Jean Greys karakter, og hvordan hun etter hvert blir til «Dark Phoenix» etter å ha blitt infisert med et mystisk energifelt under et redningsoppdrag i verdensrommet.

Dette mystiske energifeltet gir henne mektige krefte,r som utgjør en betydelig trussel mot menneskeheten når hennes mørke side tar over. Dermed er det opp til resten av X-Men å stoppe henne før verdens undergang er en realitet.

Midt i alt dette, er det selvsagt også en gjeng utenomjordiske vesener som er ute etter energifeltet.

THE BEAST: Mutantene med The Beast (Nicholas Hoult) og professor Charles Xavier (James McAvoy) gjør sitt for å redde verden

Metningspunkt

«Superheltfilmer» har blitt en mangesifret milliardindustri, hvor stadig flere filmer blir produsert i stadig økende antall. Det går etter hvert ut over kvaliteten og oppfinnsomheten, som nå har definitivt nådd et metningspunkt.

I «Dark Phoenix» har kreativiteten stagnert. Skuespillerne virker uinspirerte og ikke lenger tro på sine egne karakterer. I front for denne opplevelsen er Sophie Turner. Hun spiller tittelkarakteren Jean Grey. Der forløperen hennes, nederlandske Famke Janssen, i de første filmene hadde en mystikk og en tiltrekkende aura over seg, streber Sophie Turner med å etterleve nettopp det. I stedet fremstår hun tam og uinspirert, og blottet for karisma og troverdighet. Hun mangler det meste, der hun strever seg gjennom et tynt manus med lamme replikker.

ONDE ROMVESNER: Jessica Chastain spiller onde Vuk

Tynnslitt rød tråd

Filmen plukker opp en slags rød tråd fra de tre foregående X-Men filmene, som igjen var en slags reboot av triologien som kickstartet det hele i 2000, hvor karakteren Wolverine stjal mye av overskriftene. En ikonisk skikkelse som for øvrig er skuffende fraværende her.

Den røde tråden i «Dark Phoenix» blir midlertidig fort tynnslitt og ryker uunngåelig tvert. Historien gir opp kontinuiteten og kjører etter hvert sitt eget løp, noe som egentlig er like greit, hadde de bare hatt et snev av fortellerglede og inspirasjon. Med de forrige filmene friskt i minne gir ingenting til slutt mening.

I VERDENSROMMET: Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee) og Jean Grey på redningsoppdrag

Selvmotsigende

Regissør Simon Kinberg har lite kontroll på hendelsene, der skuespillerne ser ut til å ha mistet troen på egne karakterer i et tynnslitt, selvmotsigende manus. Det eneste lyspunktet er faktisk effektene og musikken til ringreven Hans Zimmer.

Resten står til stryk i en uinspirert film, preget av late beslutninger.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE