ANNONSE

TREDJE SAMARBEID: Mark Wahlberg og Will Ferrell gjenskaper sine roller som de rivaliserende fedrene Dusty og Brad.
FOTO: United International Pictures

Harmløs førjuls-forlystelse

«Daddy’s Home 2»: Will Ferrell og Mark Wahlberg møtes atter en gang for litt harmløs moro, som tar en og annen tur ned i det mørke og ender opp som en til tider fornøyelig, men hurtig forglemmelig tidtrøyte.


Robert Depuis

 24.11.17, kl. 18:24
 30.11.17, kl. 10:51


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Dette er komiker Will Ferrell og Hollywoodsjarmør og tidligere tenårings-popidol Mark Wahlbergs tredje samarbeid.

Den første var den meget forlystede og undervurderte «The Other Guys», som senere ble etterfulgt av den mindre morsomme «Daddy’s Home». Den sistnevnte derimot var mer innbringende på inntektssiden, så derfor lå en oppfølger i kortene. Og nå to år senere har den ankommet med det originale navnet «Daddy’s Home 2».

Denne gangen har de lagt historien til julen. Dusty (Mark Wahlberg) og Brad (Will Ferrell), som konkurrerte om sine barns gunst ved hjelp av intriger og utspekulerte sprik i den første filmen, kommer her endelig overens og har akseptert sine respektive roller i den nykomponerte familie. Nå står de derimot ovenfor nye utfordringer med en ungeflokk som er lei av dobbelfeiringer og med uanmeldte besøk av uønskede bestefedre. Svaret blir derfor en felles feiring på et idyllisk sted langt fra allfarvei, hvor ingenting kan ødelegge idyllen.

Mel Gibson spiller faren til Mark Wahlberg, som viser seg å være en slags slange i paradis

Uten store utskeielser

Regissør Sean Anders, med komedier som «Horrible Bosses 2» og «Daddy’s Home» i porteføljen sin, fortsetter i sitt vante spor uten de store utskeielser. Filmatisk holder den en grei standard i alle ledd, uten å legge nevneverdig prestisje i det visuelle uttrykket.

Manuset fokuserer mer på interaktiviteten mellom personene, uten å legge for mye vekt på en interessant historie. Det imponerende skuespillerensemblet ser umiddelbart ut til å hygge seg, og det smitter til tider over på seeren.

To underlige far og sønn-konstellasjoner. Fra høyre Mel Gibson, Mark Wahlberg, Will Ferrell og John Lithgow.

Godfølelse

Historien er veldig amerikansk i sin søken på den perfekte julefeiringen, med en dysfunksjonell familie som alle drar i hver sin retning.

Tonen er imidlertid befriende mørk og bidrar ironisk nok til å lette stemningen. Resultatet blir en harmløs film, som klarer selv om den ikke er helt forskånet, å holde seg unna de mest kleine klisjeene.

Den besørger også for å trimme lattermusklene lett, uten de største anstrengelsene, og etterlater i all sin filmatiske forglemmelighet, en godfølelse som er verdt å ta med i disse travle juletider.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE