ANNONSE

PÅ LETING: Her er Bamse, Skallmannen og Lille Hopp på leting etter Krøsus Sork
FOTO: Nordisk Film Distribusjon AS

Et herlig nostalgisk gjensyn for både store og små

Bamse spiller birollen i sin egen film, proppfull av nye og gamle karakterer. DRM24's filmanmelder har latt seg beigeistre.


Robert Depuis

 21.04.17, kl. 18:25
 27.04.17, kl. 08:58


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Bamse holder seg for det meste i bakgrunnen og trer bare frem når det trengs litt muskler. Den egentlige hovedrollen i denne filmen er nykommer gaupejenta Lova, heksens datter, som også har et triks eller to i ermet.

Når så er sagt er filmen proppfyll av nye og gamle karakterer som Skallmannen, Lille Hopp, Krøsus og mange fler. Filmen tar seg god tid til å introdusere dem alle.

Gaupejenta Lova tester sine tryllekunster

Et herlig nostalgisk gjensyn

For oss som er oppvokst på 70 og 80 tallet føles det som en liten nostalgi trip fra en tid hvor alt av animasjon var eksotisk og fikk oss til å benke oss ned foran TV-en når den ene kanalen vi hadde, endelig viste noen animerte streker.

Spesielt når Bamse dukket opp ble den barnlige gleden ekstra stor, og jeg må innrømme at fragmenter av den følelsen dukket opp igjen med gjensynet av Bamse.

Historien er lysende enkel. Nykommer Lova, sliter på sin første skoledag og streber med å tilpasse seg den nye skolehverdagen i ukjente leker med andre barn på sin alder.

Bamse og alle hans venner derimot lever ellers i en tilsynelatende problemfri tilværelse. Inntil evig pengegriske Krøsus Sork finner gull i bunnen av den store beverdemningen, og pønsker ut en plan som kan få konsekvenser for hele byen. Da må resten av byen stå samlet, for å nedkjempe disse onde planene.

Krøsus Sork prøver å få med en godtroen Lova på laget med sin griske plan

Lekker design

Det er nydelig å se en tegne-animert film igjen, som i dag dessverre nærmest er utryddet på det store lerret og forbeholdt billige tv-serier og japansk anime.

Filmen har en meget vakker design, med noen nydelig kulisser og karakterer som er beholdt naturtro mot sin opprinnelse. Animasjonen er effektiv og enkel uten de store krumspringene og kamerabevegelsene.

Spenningen er holdt til et nivå hvor de minste er med og de ulike konfliktene tones ned med noe til tider overtydelige replikker. Dette er en film mest for de små, hvor rammene er trygge og hvor vi vet at Bamse redder dagen.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE