ANNONSE

MYSTISK: Synnøve Macody Lund blir hjemsøkt av sine egne demoner når hun besøker landstedet fra sin barndom.
FOTO: Another World Entertainment Norway AS

Mye lyd - for lite sprell

«Hjemsøkt»: Norsk thriller prøver mer enn den klarer å formidle.


Robert Depuis

 25.11.17, kl. 15:35
 01.12.17, kl. 19:50


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Synnøve Macody Lund spiller hemmelighetsfulle Cathrine som arver et landsted etter sin fars bråe død.

Et landsted som hun nærmest har fortrengt eksisterer, og som det viser seg at den lokale befolkningen unngår med den største frykt.

Lille Ebba Stenstrup spiller den gåtefulle lille Vesla.

Mangler originalitet

«Hjemsøkt» er en norsk thriller med enkelte elegante filmatiske elementer, med vakker foto og et adekvat skuespillerensemble som føles passende troverdig.

Historien er således grei nok, men mangler originalitet eller de store krumspringene. Den stjeler uhemmet ingredienser fra andre filmer uten å tilføre en tynnslitt sjanger noe eget. Det i seg selv er greit nok hvis man er en seer uten for mange av slike filmer i sitt visuelle kartotek. Men har man sett lignende filmer før, ser man fort hvor ferden videre vil gå.

Regissør Carl Christian Raabe har god kontroll på bildesiden og bruker kulissene for hva det er verdt. Han tviholder dessverre på et høylytt lydbilde som føles som et resultat av en nærmest besettelse til å skremme seeren ned til den minste lille detalj. Det blir fort utslitt og mister etter hvert sin effekt, og grenser fort over til det irriterende.

Robert Skjærstad spiller eiendomsmegleren som motvillig tar oppgaven med å selge huset.

Små høydepunkter

Filmen har riktignok en viss spenningskurve, tross at det er skremmende lite som skjer. Enkelte blindveier, som har blitt lagt til for å forvirre seeren kunne muligens vært mer interessant og undersøke, blant annet en ubehagelig lumsk prest som i stedet forsvinner ugransket hen.

Sluttresultatet blir i mangel på noe egenartet litt forutsigbart, langdrygt og høylytt, men som tross det klarer å skape noen ørsmå høydepunkter.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE