ANNONSE

USENSURERT INNBLIKK: Animasjonssekvens om oppveksten til Steffan Strandberg og hans lillebror Robert.
FOTO: Indie Film

En oppvekst i helvete

Regissør Steffan Strandberg dykker ned i sin egen families skyggeside, og tegner et dystert og meget personlig portrett av sin egen oppvekst.


Robert Depuis

 16.10.17, kl. 13:27
 19.10.17, kl. 07:35


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: «Natta pappa henta oss» gir et usensurert og rått innblikk i en meget personlig skildring. Ved bruk av arkivfoto bestående av 8mm-filmer og animerte sekvenser tegner regissøren Steffan Strandberg et temmelig grafisk bilde av hvordan det var å vokse opp med skilte foreldre, hvor moren var sterkt alkoholisert og faren nærmest konstant fraværende.

Steffan Strandberg kikker gjennom farens 8mm-ruller med film

Passasje

Animasjonssekvensene er enkle, men fungerer effektivt som en slags passasje inn i den mørke og alkoholiserte verdenen som moren var en del av. Det bidrar til å formidle og forsterke de visuelle bildene Steffans Strandbergs egne ord gir.

Mens de mange 8mm-bildene fra farens mer barnevennlige verden, fungerer som en sterk kontrast og letter opp den til tider mørke stemningen.

Utdrag fra farens 8mm-film hvor Steffan og hans lillebror Robert leker i lykkelige omgivelser hos bestemor

Mye på hjertet

Hovedpersonens meget personlig oppgjør med sin egen mor, samt sin far, fremstår nærmest terapeutisk hvor mange ambivalente følelsene kommer til overflaten. Historien er sterk, følelsesladet og brutalt ærlig, og som dessverre altfor mange kan relatere seg til.

Historiens progresjon underveis blir imidlertid litt fragmentert og føles enkelte steder noe uforløst. Men selv i filmens relativt beskjedne lengde har den mye på hjertet.

Animert dramatisering om barns opplevelse av alkoholens skyggeside

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE