ANNONSE

SMASHEMODUS: Det går nok ikke an å få det noe særlig tøffere enn duoen Hobbs (Dwayne Johnson) og Shaw (Jason Statham).
FOTO: UNIVERSAL

Ekstremsport i kleine one-linere

Atter en gang føles et behov for å fortelle en historie Hollywood har gjort i blinde i årevis, med et skuespillerensemble som velvillig stiller opp uten å legge så mye sjel i det, så de kan heve sine heftige gasjer.


Robert Depuis

 02.08.19, kl. 17:06
 13.08.19, kl. 14:29


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Så braker det løs igjen, med atter en installasjon fra «Fast & Furious»-franchisen. Denne gangen er det to gjengangere som oftest har solt seg irollen som bikarakterer, Hobbs og Shaw, som kjører showet.

Testosteronbomber

Sammen med noen scenestjelere av noen kameoroller, som faktisk er en positiv overraskelse, fyrer filmen av den ene testosteronbomben etter den andre. Filmen er videre fullstappet med ekstremt cheesy onelinere, og en forutsigbar historie som føles fortalt endeløse ganger før - og actionsekvenser så urealistiske at det grenser til det komiske.

Hobbs & Shaw_02.jpgTAG TEAM: Det er alltid noen å jage eller noen å kjøre fra

Slapt

Men det er vel det fansen vil ha, for dette virker som er nettopp skreddersydd for dem. Regien ved David Leitch, med filmer som «Deadpool 2» og «Atomic Blonde» på CV-en fortsetter videre med sine raske, actionfylte filmer.

Med «Hobbs & Shaw» der imot, virker det som autopiloten har delvis slått inn. Klippingen virker noe slapp, antagelig grunnet de litt blekt koreograferte kampscenene. Når to mot røkla skal slåss, og at røkla må vente på tur for å slåss kan muligens godtas, men når det er skytevåpen involvert virker det litt for dumt.

For ikke å nevne replikkene, som til tider er så dumme, at du ser at skuespillerne selv sliter med å lire dem av seg med et stramt ansikt. Ellers er lydbildet høyt og dundrende som slike filmer krever, med et forholdsvis catchy soundtrack.

Hobbs & Shaw_03.jpgTERMINATOR-ANER: Idris Alba er superskurken, Brixton, som er et resultat av en teknologi som verden aldri tidligere har sett eller antagelig heller noen gang vil få se

Nedtellingsur

Historien er dessverre blottet for originalitet: En superskurk, i form av et superoppgradert, cybergenetisk menneske, er ute etter et dødsvirus som har potensiale til å utslette store deler av menneskeheten.

Da kreves det selvsagt rutine og masser av muskler for å forhindre at nettopp det skjer. Derfor er det greit å få Hobbs på saken, som har reddet verden fire ganger tidligere. Med i den «redde verden-cocktailen» er hans tidligere nemesis og erkemotstander Shaw, samt hans energiske søster Hattie. Sammen må de sette til side all sine motsetninger for atter å kunne redde verden.

Dette er selvsagt langt i fra banebrytende, og man føler man har sett det meste før. Actionklisjéene fyres jevnlig av, hvor selvsagt alt har et nedtellingsur. Bilene er mange og rådyre, med enkelte bikarakterer som muligens hadde passet bedre inn i middelmådige sitcom-serier.

Hobbs & Shaw_04.jpgVENTER I KØ: Det er den tiden igjen for litt slåssing

Hurtig glemt

De endeløse millionene som har blitt kastet inn i actionsekvensene kunne med fordel blitt brukt til noen originale replikker og et litt mer interessant manus i stedet. Men så lenge fansen er fornøyd, skjer vel neppe det heller til neste film som antageligvis allerede er i produksjon.

«Fast & Furious: Hobbs & Shaw» er en hurtig glemt film, og er heller ikke ment å være noe annet enn munter underholdning. For underholdende er det for så vidt til tider, hvor humøret er løssluppen og samspillet akkurat innbydende nok hvis man klarer å stille hjernen til det.

Men den slappe involveringene fra både bak og foran kameraet smitter fort over fra lerretet til salen - hvis hjernen plutselig skulle skjerpes.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE