ANNONSE

AQUAMAN: Havets superhelt er klar for å redde verden
FOTO: SF STUDIOS

Dum, eksentrisk og sjarmerende

«AQUAMAN»: Et overdådig, til tider latterlig spetakkel, som slipper delvis unna med et uinspirert manus grunnet generøse doser action og en hovedrolleinnehaver som har forstått hva slags film dette er.


Robert Depuis

 26.12.18, kl. 17:00
 05.01.19, kl. 01:40


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Aquaman er neste superhelt ut med sin egen film. Han har selvsagt blitt introdusert tidligere i filmen «Justice League» sammen med Superman, Batman, Wonder Woman og The Flash, som utleverte små hint av hans bakgrunn.

Nå går man dypere i røttene, og vi lærer å kjenne en mann som er et produkt fra to verdener og den sanne tronarvingen til Atlantis undersjøiske herredømme. En høyteknologisk og overlegen sivilisasjon som nå har fått nok av menneskehetens forsøpling av havområdene og deres generelle mangel på respekt for havets atskillige ressurser.

ATLANTIS MOBILISERER: Med sin kavaleri bestående av glupske haier begynner Atlantis sin hærskare å mobilisere sitt angrep

Kjærlighet og krig

Det starter med Tom (Temuera Morrison) og Atlanna (Nicole Kidman), som forelsker seg i hverandre tross for at de kommer fra to forskjellige verdener.

Et kort og umulig kjærlighetsforhold resulterer i Arthur, som etter hvert vil vokse opp til å bli Aquaman, og bli en viktig brikke i kampen mot å bringe de to sivilisasjonene fra havet og landjorda tettere sammen.

Det er selvsagt flere hindre på veien for å oppnå det, blant annet den onde King Orm (Patrick Orm), som streber med å innta kongetronen i Atlantis for å gå til krig mot menneskeheten.

RIKT PÅ MANGFOLDIGE KARAKTERER: De mange undersjøiske vesnene er glade i gull og høygafler

Storslått

Regissør James Wan, med blant annet bidrag fra både «Saw og The Fast and The Furious-franchisene» på sin CV, går pompøst til verks. Det er flittig bruk av storslåtte kamerabevegelser og paletten har et generøst fargespekter for å visualisere verden under havoverflaten.

Regissøren vakler derimot i hva slags historie han vil fortelle, og varierer fra det seriøse til det komiske, noen ganger av den ufrivillige sorten.

Manuset er forholdsvis tynt, og prøver å tilfredsstille fansen med å skape en verden tett opp til tegneserien. Lydeffektene er voldsomme og skrudd opp et par hakk. Effektene er mangfoldige, hvor noe imponerer, mens andre føles mangelfulle og middelmådige. Kostymene er selvsagt som alltid latterlige. Det samme er mye av dialogene, hvor det florerer av inspirasjonstaler hvor enkelte karakterer føler et ekstremt behov for å introdusere seg med sine latterlige navn.

Musikken virker litt over det hele sjangermessig, hvor store deler er klassisk utført, før andre sekvenser henter inspirasjon fra det synthglade 80-tallet, uten noen større motiverende grunn enn at det for øyeblikket er trendy.

NEMESIS: Med største alvor går Patrick Wilson til verks, i sitt portrett av Aquamans nemesis King Orm

Sjarm

Enkelte skuespillere sliter også med å innse hva slags film dette er, og tror tilsynelatende de spiller i den alvorligste dramafilm. Heldigvis har selveste Aquaman i Jason Momoas skikkelse, forstått det. Han har en lett og munter tilnærming til sin karakter, og tar det ikke så seriøst. Det ser ut til at han storkoser seg, og sånt smitter over på den andre siden av lerretet.

ATLANNA MED SITT AVKOM: Nicole Kidman spiller moren til Aquaman og plusser på sitt mangfoldige skuespillerrepertoar med sofistikerte kampsportaktiviteter

Eksentrisk

Det er selvsagt like latterlig som det høres ut som, med eksentriske kostymer som matcher galskapen. Klarer man derimot å fjerne all sunn fornuft og bare leve seg inn i eventyret, så er det rikelig med underholdende aspekter. Filmen har masse av humor, selv om deler av det er av det ufrivillig slaget.

«Aquaman» er en visuell fryd for øyet, og actionsekvensene er generøst dosert med høy forlystelsesfaktor. D
et er hva det er, og du får hva du antagelig forventer fra en superhelt som tilbringer mesteparten av sin tid under vann. Tross i mangler og dumskap har filmen en sjarmerende og merkelig tiltrekningskraft.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE