ANNONSE

GODE ROLLEPRESTASJONER: Theo Taplitz' (t.h.) karakter Jake finner en venn i den mer utadvendte karakteren Tony i Michael Barbieris skikkelse.
FOTO: Another World Entertainment Norway AS

Drama uten det store drama

Gjennom øynene til Jake (13) ser vi hvordan han og middelklassefamilien hans i New York opplever verden utenfor.


Robert Depuis

 31.03.17, kl. 18:03
 07.04.17, kl. 12:56


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: «Little Men» tar for seg en liten familie hvor farfaren nettopp har dødd, og hvilke konsekvenser det har for den nærmeste omgangskretsen.

13 år gamle Jake er i fokus, som en innadvendt kunstnersjel uten så mange venner. Det forandrer seg når de tar over huset til farfaren og Jake møter Tony, sønnen til leietageren til farfaren.

De utvikler et nært vennskap som etterhvert får lide som føle av foreldrenes eskalerende konflikt.

Tar seg god tid

Tempoet er langsomt. Vi lærer alle karakterene godt å kjenne. Det er lange, saktegående scener hvor det ikke alltid skjer så mye.

Regissøren, Ira Sachs, tar seg god tid, og støtter det opp med klipperytme og rolige kamerabevegelser når kameraet i det hele tatt beveger seg.

Vi kommer virkelig inn under huden til Jake, og føler hans verden der han stillestående trekker seg tilbake og observerer de andre, mens han sitter og tegner.

Komplekse karakterer

Karakterene er komplekse. Jeg synes spesielt Greg Kinnears får mye ut av sin karakter Som en strevende skuespiller, som har mange likhetstrekk med sin sønn.

Han fremstår som en varm og forståelig person. Samtidig føler jeg kanskje at leietakeren Leonor virker vanskelig og krass, og man sliter litt med å få medfølelse for hennes skjebne.

Men det er ikke skuespilleren sin skyld, mer et manuselement, for samtlige skuespillere fremstår eksemplarisk, og får filmen til å fungere på sin egen spesielle måte.

Greg Kinnear og Jennifer Ehle som far og mor til Jake

Små, skinnende øyeblikk

Så selv om det store dramaet uteblir, er det fremdeles mye å oppleve. Filmen bruker lang tid på å bygge et fundament, noe som til tider går utover filmens progresjon, og selv en tålmodig sjel som meg selv blir litt rastløs.

Men innimellom er det noen gode øyeblikk som tar opp hverdagsproblemer om ungdommelig tilpasning, familiære problemer, pengekonflikter og vennskap.

Alt i alt en severdig film om livets realiteter.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE