ANNONSE

PÅ TAKET: Her på taket av Globusgården rigger Dipali Gosain og Fellesverket til takkonsert.
FOTO: ELISABETH BOGSTAD / DRM24

Fellesverket rigger til takkonsert for ungdom

Fredag 25. august er det klart for ungdommens egen konsert under Elvefestivalen i Drammen.


Elisabeth Bogstad

 10.08.17, kl. 18:01
 14.09.17, kl. 16:28


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Fellesverket, et nytt møtested for unge mellom 13-22 år som åpnet i februar, vil i anledning Elvefestivalen i Drammen holde egen konsert på taket av Globusgården på Strømsø. I forbindelse med dette er det også nasjonal lansering av Fellesverket flere steder i Norge. 

- Gjennom nasjonal lansering vil vi appellere til næringslivet og politikerne og virkelig vise de at Fellesverket og arbeidet Røde Kors gjør for ungdom i Norge er et meget viktig prosjekt, sier Dipali Gosain, prosjektleder for Fellesverket. 

Det er valgt å legge den nasjonale lanseringen av Fellesverket til samme helg som Elvefestivalen holdes i Drammen, for å gi unge under 18 år enda et konserttilbud. 

Alternativt opplegg

Prosjektlederen kan foruten en flott takkonsert, lokke med gratis mat. Ungdommene har også satt i gang egne opplegg som vil foregå nede i Fellesverkets lokaler under konserten. 

- Dessverre har vi bare plass til 80 stykker samtidig oppe på taket, så det kommer til å bli et førstemann til mølla-opplegg. Mange av ungdommene som har kommet hit i løpet av sommeren har tatt initiativet til å lage andre opplegg under konserten, så det vil bli mulig å gjøre diverse andre ting mens konserten holder på oppe på taket som for eksempel karaoke, forteller Gosain. 

Noe som betyr at det trolig blir plass til alle som vil i løpet av ettermiddagen og kvelden. I tillegg til artistene som kommer til å opptre denne kvelden, kan Gosain også friste med en DJ oppe på taket av Globusgården. 

Disse artistene skal opptre:

- Change
- Birdnest
- Kong Hoys
- Charli Chanter & Hassmann
- Jah Ark Manifest /Eben Jr.
- DRM Kllikk

- Vi gleder oss veldig og håper dette blir en stor suksess, understreker Gosain. 

FELLESVERKET: 
Her vil det også være alternative aktiviteter for de som møter

Stands på gateplan

Planen var egentlig å ha konserten nede på Strømsø torg, men på grunn av taxi og busstrafikk som ikke kunne omdirigeres denne dagen, ble det umulig å få til. Likevel vil Fellesverket benytte seg av noe av plassen foran Globusgården. 

- Vi kommer til å sette opp to stander nede på gaten foran lokalene, Røde Kors Ungdom og Røde Kors Drammen. Der vil det bli gitt ut vafler, og vi kommer til å sette opp noen puffer og stoler der også. Poenget er å få frem budskapet vårt og vise frem hva vi gjør og står for, utrykker Gosain. 

I følge prosjektlederen er deres største ønske flere frivillige, og flere midler til å kunne holde prosjektet levende. 

- Vi har kunnet holde dette stedet gående den siste perioden basert på pengegaver og donasjoner vi har fått fra private aktører og selvfølgelig de frivillige. Det vil vi gjerne ha mer av. Jeg håper nasjonal lansering kan være med på å vise hva vi faktisk gjør. Vi trenger mange flere frivillige også, og penger til å kunne klare å beholde dette konseptet her i Drammen, sier Gosain. 

Vil involvere politikerne

For Gosain er det viktig å få frem budskapet: Hvor stor nytte Fellesverket gjør for ungdom som trenger et sted å være for å ikke ende opp i uheldige situasjoner, for leksehjelp eller rett og slett bare et sted å være. 

- Jeg tror noe av det viktigste vi kan gjøre er å informere politikerne om hva vi gjør, slik at de kan se at dette er et tiltak det er verdt å satse på. Jeg tror også skolene må informere mer enn de gjør. De er en av de viktigste plattformene vi kan informere om hva vi gjør, så jeg håper vi kan nå frem til enda flere og få skolene med på et samarbeid. Da kan vi hjelpe enda flere unge, avslutter prosjektlederen. 

Gosain håper og se så mange som mulig fredag 25. august i Fellesverkets lokaler i Globusgården.

Konsertene varer fra klokken 16.00 til 20.00, og alle mellom 13 og 20 år er hjertelig velkommen. 

LES OGSÅ: Fellesverket holder sommeråpent


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE