ANNONSE

LAGER FEST FOR UNGDOMMEN: Fra venstre Nassi Sallam (19), artist Birdnest G.K (24), Rose Jahanfarah (17), Ulas Yildrim (16), scenemester og ungdomsarbeider Øystein Remme, prosjektleder og ungdomsarbeider Maria Voss og forran Tijan Jallow (18).
ALLE FOTO: ELISABETH BOGSTAD / DRM24

Inviterer byens unge til egen gratisfestival under Elvefesten

«Elvevill» er en «festival i festivalen» for de mellom 13 og 18 år. Årets utgave er større og sprekere enn noensinne.


Elisabeth Bogstad

 20.08.17, kl. 18:28
 14.09.17, kl. 15:28


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: 25 unge sjeler står bak gratisfestivalen, i regi av Drammen kommunes «Ung Leder-prosjekt». De har jobbet med programmet i åtte måneder, og lover en skikkelig festhelg for ungdom i Drammen førstkommende helg. 

- Elvefestivalen har vært et fantastisk arrangement i mange år i Drammen, men det har liksom ikke vært de store tilbudene til ungdom. Så for tredje året på rad så vil vi nå kjøre Elvevill som en del av Elvefestivalen, sier prosjektleder Maria Voss til DRM24.

Og årsaken til at de har latt de unge ta styringen er ikke tilfeldig.

- De har bestemt mer eller mindre alt, fordi vi har skjønt at vi litt eldre ikke vet hva som er kult lenger. De unge vet hva de vil ha og hva som er inn, og jeg tror det er grunnen til at det blir så bra som det blir, sier prosjektlederen.

LES OGSÅ: Fellesverket rigger til takkonsert for ungdom

Konserter og workshops

Lørdag blir det stor konsert med flere kjente navn, og komiker Vegard Harm som konferansier. På plakaten står Unge Ferrari, Amanda Delara, Jonas Alaska, Miss Tati og GameKingz, for å nevne noen.  

Men det er mye mer på programmet. Lørdag vil det også være et arrangement i den nye skateparten på Bragernes, og en rekke forskjellige workshops i Union Scenes lokaler og G60. 

Temaene er alt fra cosplay, film og foto, teater og sport. I tillegg vil artistene som opptrer også ha en egen workshop på hovedscenen om artisteri og låtskriving. Det vil bli mulig for de fremmøtte å spille brettspill, sjakk og boblefotball.

- Vi er også glade for å ha organisert en byttehandel i regi av Kirkens bymisjon, hvor ungdom kan ta med seg klær de ikke selv benytter lenger og bytte med andre, sier Rose Jahanfarah (17), som er med og arrangerer Elvevill.

LES OGSÅ: Store navn til årets Elvevill

Kino og disko

Fredag kveld er det lagt opp til en flott filmkveld på KinoCity. 

- Det vil bli gratis visning av en film, og alle som kommer vil også få en gratis brus og popkorn, sier Voss.

Lørdag kveld etter hovedkonserten blir det disko for de over 15 år i bakgården på Union Scene.

- Vi skal ha en fargedisko med DJ og masse kult fargepulver. Det kommer til å bli skikkelig morsomt, sier Rose.

LES OGSÅ:
Er du ung og går med en leder i magen?

Alt er gratis

Poenget med «Elvevill» er at alt skal være gratis, så ungdommene kan oppholde seg på et trygt og rusfritt sted med voksne som passer på - uten å bruke penger.

- Vi ville gi en gave til ungdommen under Elvefestivalen, og dette er resultatet. Så vi håper så mange som mulig legger turen innom Union og G60 til helgen for en skikkelig festhelg, avslutter Maria Voss.

LES OGSÅ: Godt forhånddsalg til Elvefestivalen

KLARE FOR FESTIVAL: Gjengen fra Elvevill er mer enn klare. I løpet av prosjektet har de involverte ungdommene blant annet fått skolering innen reklame, markedsføring og entreprenørskap.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE