ANNONSE

SOMMERTOGET: Her ankommer Sommertoget Drammen stasjon
ALLE FOTO: ELISABETH BOGSTAD/ DRM24

Sommertog-fest i Drammen

Perrongen på Drammen stasjon var smekkfull av norske flagg og skuelystne små og store som ville ha et glimt av Sommertoget torsdag.


Elisabeth Bogstad

 03.08.17, kl. 10:08
 10.08.17, kl. 00:24


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Torsdag var det altså Drammen sin tur. Klokken 12.32 tøffet Sommertoget inn på Drammen stasjon, og mange skuelystne hadde møtt opp for anledningen.

Og det var ikke et lite tog som kommer rullende inn på stasjonen. Det NRK-pyntede toget har åtte vogner, og alle har hver sin oppgave når de legger ut på sommertur. Masser av utstyr og folk er med på å gjøre programmet til det det er. I tillegg til alt utstyret som må med, er det 60 medarbeidere om bord. 

Hele reisen fra stasjon til stasjon blir sendt minutt for minutt på NRK. Hver morgen sender Reiseradioen direkte fra stasjonene de starter fra, og hver kveld sender Sommeråpent direkte fra perrongen de avslutter dagen på.

Ingen endestasjon

Drammen var ingen endestasjon for Sommertoget, men mange hadde samlet seg på stasjonen for å se toget i den lille halvtimen det var der. 

Tidligere torsdag satte toget av sted fra Hønefoss klokken 11.05. På veien til Drammen var det innom to stopp: Vikersund klokken 11.25-11.45 og Åmot 11.55-12.05.

Store og små så ut til å kose seg på perrongen på Drammen stasjon, og selv om det ikke var det beste sommerværet, viste Drammen seg fra en av sine bedre sider da NRK kom på besøk. 


Populær Fantorang

En stor hit hos de unge var Fantorangen, som også er en del av Sommertoget. Like etter toget stoppet, kom den oransje barneyndlingen ut på perrongen og de som ville kunne få ta bilde sammen med barne-TV-favoritten. 

Var du på stasjonen kunne du også få et lite glimt av Nadia Hasnaoui, prosjektleder for Sommertoget og kjent NRK-fjes, som stakk hodet ut av toget og hilste på de fremmøtte. 

Toget forlot Drammen stasjon klokken 13.10, litt etter planen og satte deretter kursen videre mot Tønsberg og senere Stokke, som er dagens endepunkt. 

MISSE-BESØK: Nybakt Miss World Norway-vinner Celine Herregården fra Drammen kastet glans over besøket.

40 stasjoner og 17 fylker

Sommertoget har vært NRKs storsatsning i sommer. Mannen bak prosjektet «sakte-TV», Thomas Hellum, har satt i gang andre kjente sendinger som Bergensbanen minutt for minutt, Hurtigruta, Solstrømmen og Skibladner. Han er også mannen bak Sommerbåten i 2013 og 2015, og da han skulle komme opp med et nytt prosjekt for 2017 var spørsmålet: Hva nå? 

Svaret ble Sommertoget. 40 stasjoner og 17 fylker på åtte uker. Både ambisiøst og utfordrende. Hver dag kjører Sommertoget med sine åtte vogner fra en stasjon til en annen med flere stopp på veien. - Den ene vogna er en kontainervogn. Og slike er vanligvis ikke å se på et passasjertog. Men det er i denne vogna vi får plass til scenen vår, og det blir et midtpunkt på stasjonene når vi kommer frem, forteller Hellum til NRK.

De andre vognene er det redaksjonslokaler, regikontroll, radiorom, sminkerom og sovekupeer. Alt som trengs for å sette sammen radio og tv.

Reisen startet i Rognan i Nordland som første stopp 27. juni, og det hele vil avsluttes i Sarpsborg i Vestfold 19. august, skriver NRK. 

Se flere bilder fra Sommertogets stopp i Drammen her:

...

Endestasjon i Vestfossen

I den siste uken av sendingene kommer Sommertoget tilbake til distriktet. Onsdag 16. august er endestasjonen Vestfossen, og hvor det som tidligere omtalt av DRM24 lagt opp til folkefest når toget ankommer - og utover dagen helt til Sommeråpent-sendingen på NRK onsdag kveld. 

Sommertoget blir værende i Vestfossen til torsdag morgen, og vil kjøre videre ned til Mjøndalen hvor det ankommer klokken 11.16 før det setter kursen mot Oslo og de siste dagene med sending før det hele er over.

Her er programmet for dagen når Sommertoget kommer til Vestfossen:

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE