ANNONSE

BARNEGLEDE: Det er duket for mye moro for de minste under Fjell Bydelsdag. Bildet er fra fjorårets arrangement.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Klart for Bydelsdagen på Fjell

Fredag formiddag gikk barnehagebarna på Fjell i gang med å lage blomster til Bydelsdagen 20. mai. Disse fargerike blomstene skal symbolisere det kulturelle mangfoldet i bydelen.


Redaksjonen

 28.04.17, kl. 11:45
 03.05.17, kl. 23:58


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det yret av liv da Bydelsdagen på Fjell ble feiret for tiende gang i 2016. Arrangørene har store forhåpninger om at årets feiring skal bli minst like bra som i fjor, der de satte publikumsrekord med 800 besøkende.

– Målet med Bydelsdagen på Fjell er å få fram stolthet og tilhørighet til bydelen, uansett den enkeltes nasjonale bakgrunn. Vi vil skape respekt for hverandres kulturbakgrunn, jobbe mot rasisme, radikalisering og segregering, melder leder Tina Fagerhus Brodal ved Danvik-Fjell Frivilligsentral og kulturkonsulent Thea Risvik Stokke i Drammen kommune.

LES OGSÅ:
London-rapper til Blåkkfestivalen

KULTURELLE OG KULINARISKE OPPLEVELSER: Fjell-dagen har noe fra alle verdenshjørner. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

I full sving 

Fredag formiddag deltok alle barnehagene på Fjell i en morsom blomsterworkshop. De fargerike barnekreasjonene skal siden smykke paraden, som markerer åpningen av Bydelsdagen 20. mai.

– De flotte blomstene skal vise Fjell sitt kulturelle mangfold i praksis. Alle barna på Fjell skal ta med seg blomstene de lager og bli med i paraden, forteller Brodal og Stokke.

Paraden starter opp klokken 11.15 ved den gule kiosken øverst på Fjell og går ned mot Fjell Bo- og servicesenter. Arrangørene håper på godt oppmøte og ønsker alle velkommen.

LES OGSÅ: Fargerik folkefest på Fjell

Mye moro for hele familien

Som alltid byr Fjell Bydelsdag på et spennende og variert program, spesielt egnet for barnefamilier.

Her får de minste tilbud om ansiktsmaling, glittertatovering og hårfletting. Det kommer dyrebesøk fra en lokal gård, og har de besøkende lyst får de lov til å klappe og hilse på dyrene. I tillegg kan prøve seg på alt fra sjonglering til dans og spill på trommer. Og alt er gratis.

På menyen står mat fra alle verdenshjørner, som kan prøvesmakes for en liten sum.

Samme sted og samme dag går også Blåkkfestivalen av stabelen, med en knippe artister både fra utlandet og lokalmiljøet. Dermed får de oppmøtte under Bydelsdagen oppleve gratis musikkshow i tillegg.

LES OGSÅ: Fjell 2020 på 160 minutter

Se video fra bydelsdagen på Fjell i 2015 her:


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE