ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ELISABETH BOGSTAD / DRM24

Slik blir dagens sommertog-show i eikerbygdene

Sommertoget er på vei og eikerbygdene gjør klart til fest på Darbu og i Vestfossen.


Redaksjonen

 16.08.17, kl. 07:31
 17.08.17, kl. 04:22


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE/ØVRE EIKER: I dag kommer NRK Sommertoget til Buskerud, nok en gang. Det gjør en kort stopp på Kongsberg før det går videre til Darbu og Vestfossen - hvor det nå er rigget til stor folkefest.

Overalt hvor Sommertoget har stanset, har det vært mange som har stilt opp for å hilse blant annet Perla og Fantorangen velkommen.

Disse to figurene er utrolig populære blant barna og mange har varslet at de vil reise langt for å oppleve disse sammen med barna sine på Darbu og ikke minst på Vestfossen stasjon.

Varm velkomst på Darbu

Klokken 13.19 vil toget gjøre et stopp på omkring 13 minutter underveis fra Kongsberg til Vestfossen, ledet an av denne ukens programleder, Lotte Olsen, som forteller at hun gleder seg aller, aller mest til å møte folk på store stasjoner og små mjølkeramper på Sommertogets siste etappe.

På rampa på Darbu stasjon vil Sommertoget bli møtt med toner fra Øvre Eiker Veterankorps, og bygdas egen sanger og musiker, Marie Firing Lemme vil også vil være på plass. Også representanter fra Fiskum Idrettslags mange grener samt Fiskum Skytterlag vil trolig bli å se. La oss til slutt håpe at både Perla og Fantorangen tar en tur ut på perrongen, siden både barn fra barnehagen og skolefritidsordningen har meldt sin ankomst denne onsdagen.

Fiskum Grendeutvalg håper så mange som mulig vil sette av de få minuttene til å gi Sommertoget en hjertelig velkomst. 

Vestfossen siste stopp

Etter Darbu tøffer toget østover mot Vestfossen, hvor toget skal være hele dagen og det nå er rigget til folkefest. En egen komité har i lengre tid jobbet med programmet for dagen, og det er Petter Anthon Næss som har fått det kunstneriske ansvaret med å sy det hele sammen. 

Det blir en rekke kulturelle innslag og mye musikk, blant annet av kulturskolens ungdommer, profesjonelle musikere og lokale band. Nøyaktig hva NRK vil by på, vet vi ikke, men det blir sikkert et større show også fra den kanten.

- Vi håper været holder og at det blir den folkefesten vi har lagt opp til. Her får du det meste og det hele toppes selvsagt med TV-sendingen på kvelden. Men før det, kommer det til å skje mye på og rundt perrongen her i Vestfossen, sier Petter Anthon Næss.

Toget blir stående i Vestfossen helt til klokken 11.05 torsdag, hvor turen går videre til Mjøndalen med beregnet ankomst klokken 11.16. Her blir det kun et 10 minutters stopp, men Nedre Eiker lar ikke denne muligheten gå fra seg til å markere egen bygd på TV.

LES OGSÅ: Planlegger folkefest når Sommertoget kommer til Vestfossen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE