ANNONSE

ALVHEIM: 34-åringen fra Øvre Eiker har skrevet bok om tannfeenes magiske hjem.
ALLE FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

Slipper bok om tannfeenes magiske verden

Tonje Mølsted Kristoffersen ønsker å la barn være barn - så lenge som mulig. Med trilogien om «Alvheim - tannfeenes magiske hjem» ønsker hun å skape magi rundt tannfeens eksistens.


Benedicte Haugaard

 21.02.19, kl. 08:44
 26.02.19, kl. 22:51


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: - Min visjon er å la barn være barn så lenge som mulig. Barn blir for fort voksne, og ved å tilføre det lille ekstra kan man holde på magien litt lenger, sier 34-åringen fra Øvre Eiker.

Her er hun bosatt med mann og to barn på to og fire år, og det var nettopp barna som fikk henne til å innse at barn trenger noe å tro på - litt mystikk. 

- Historiene om magiske skapninger er ofte ikke vanntette, og jeg vil hjelpe foreldre med nettopp det, sier Kristoffersen, som ønsker å gi barn uforglemmelige barndomsminner.

Lese- og skrivevansker

Idéen om barnebok kan hun takke samboeren for. Kristoffersen hadde nemlig en helt annen tannfe-idé før barnebokforslaget kom på bordet. Eikværingen har gjennom oppveksten slitt med lese- og skrivevansker, og for henne var det langt ifra naturlig å drømme om å bli forfatter. 

- Her beviser man jo også ovenfor barn at alt er mulig. Her står jeg i dag med min egen bok i hendene. Det hadde jeg aldri trodd! 

Alvheim - tannfeenes magiske hjem

Navnet er hentet fra norrøn tid, hvor også historiene om tannfeene startet. Ifølge mytologien fikk fruktbarhetsguden Frøy det magiske landet Alvheim som tannfegave da hans første tann brøt ut, for slik var det før. At man fikk gaver når tennene brøt ut, istedenfor penger når man mistet en.

- Historien handler om Frida som blir mobbet på skolen for at hun ikke har mistet noen tenner. Etterhvert blir Frida introdusert for tannfeene, og hun får lov til å besøke Alvheim. Her blir hun forklart hva som skjer med både fine, skadde og ødelagte tenner, og hvordan man skal ta best vare på tennene sine. 

Målet er å forebygge tannproblemer hos barn samtidig som man skaper hverdagsmagi rundt tannfeens eksistens - og det er nettopp det firmaet til Kristoffersen heter, Create Magic. 

FOR STORE OG SMÅ: Kristoffersen har lagt inn litt voksenhumor i boken for at foreldre også skal få nytte av å lese den for barna.

Inkluderer ulike tradisjoner

- Hvis man skal få støtte fra Innovasjon Norge så er man nødt til å tenke stort - større enn innenfor norske landegrenser. Og det er lett i dette tilfellet, for er det en ting alle mennesker i verden har til felles så er det at vi får - og mister - tenner. 

Og for å inkludere flere land enn Norge, introduserer hun også andre skandinaviske tradisjoner i bøkene - både den spanske/franske tannmusa, som i hennes bok tar vare på skadde tenner, og det finske tanntrollet, som i hennes bok er på jakt etter ødelagte tenner med rester av godteri. Disse karakterene blir barna bedre kjent med i oppfølgerbøkene. 

- Boka kommer til å være tilgjengelig på nett hos alle bokforhandlere iløpet av mars, sier Kristoffersen, som allerede har store planer for boka på tannfeens dag 22. august. Tannfeens dag markeres også 28. februar, men boka er ikke klar innen den tid. 

- Vi er allerede godt i gang med å importere andre lands tradisjoner og markeringer, så hvorfor ikke ta imot tannfeens dag også - for barnas skyld? 

Kristoffersen legger ikke skjul på at boka bare er starten på en lang reise, men hvordan hun skal komme dit er foreløpig en hemmelighet. 

LES OGSÅ: Dansk kjøkkendesign inntar Drammen sentrum


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE