ANNONSE

STORINNRYKK: Tusenvis av mennesker besøker Strømsø Torg i løpet av dagen.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Klart for fjerde utgave av Globusfestivalen

Byr på matboder fra 60 land, musikk, dans og kultur fra alle verdenshjørner lørdag 21. september.


Redaksjonen

 12.09.19, kl. 07:53
 24.09.19, kl. 07:38


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Festivaldagen vil Strømsø torg bugne av dufter, smaker og rytmer fra alle verdenshjørner. I år vil det være omlag 60 internasjonale matboder der du kan kjøpe mat fra hele verden. Blant landene som er representert finner du alt fra Malaysia til Columbia, USA, Russland, Syria, Italia og selvfølgelig Norge, uttaler festivalledelsen i en pressemelding.

- Et tips er at dersom du vil unngå kø på festivaldagen, så kan du kjøpe matbonger på forhånd. Fra mandag 9. september selger vi matbonger på Hos Solveig på Union Brygge, Jovialen på togstasjonen og på kontoret til Byen vår Drammen. En remse med 5 matbonger koster kr 175 og kan betales med vipps. Hver matbong veksler du inn i en valgfri matrett på festivaldagen 21. september, sier kulturkonsulent i Interkultur Marit Stokkenes. 

Familieaktiviteter

I tillegg til all den velsmakende maten er det mange andre ting å oppleve på festivalen. Det blir rundt 30 ulike familieaktiviteter på festivalområdet. Her kan små og store prøve seg å alt fra tae kwon do til tai chi, salsa, hiphop og hennamaling.

Eller du kan prøve en sari, se på såpebobleshow, prøve messinginstrumenter, høre på eventyr fra hele verden, eller se på sirkus! På Globusscenen midt på Strømsø torg kan du oppleve musikk og dans fra alle verdenshjørner hele festivaldagen fra klokken 11.00-17.00.

Rio-stemning i paraden

- Alle er også hjertelig velkommen til å være med i festivalparaden som går fra Bragernes torg til Strømsø. I år blir paraden ledet an av 20 dansere og musikere fra Brasil som vil skape ekte karnevalsstemning fra Rio de Janeiro i Drammen. Så det er bare å ta på danseskoene og møte opp lørdag 21. september, sier Stokkenes.

LES OGSÅ: - Det er sånn internasjonal festival full av mat og dans og greier

LES OGSÅ: 15.000 (!) mennesker besøkte Globusfestivalen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE