ANNONSE

KYSS OG KLEM: Det går en rød tråd gjennom Ronny Banks nye serigrafier.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Kjærlighetshilsen i storformat fra Ronny Bank

20 år etter sin første utstilling er Ronny Bank tilbake på Galleri Athene. Uttrykket er velkjent, men budskapet er nytt og formatet større.


Alexander Jansen

 30.11.19, kl. 22:20
 11.12.19, kl. 14:34


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Lørdag var det folksomt under den offisielle åpningen av den drammensbaserte billedkunstnerens nye utstilling «United Colors of Bank!», tre etter hans forrige separatutstilling - og 20 år etter han i sin tid debuterte som utstiller hos Gulden Kunstverk på Steinberg i 1999.

Dette er forøvrig også Banks første utstilling hvor samtlige av verkene er produsert i storformat - hvilket ifølge han selv er en permanent overgang.

- Jeg har hatt lyst til å jobbe stort i alle år, men det er et kostnadsspørsmål. Nå er jeg representert i 25 gallerier på landsbasis og har en økonomisket frihet til å gjøre det. Men jeg gir også mye mer av meg selv i hvert maleri, forteller Bank til DRM24.

_MG_8450_7654_komp.jpgSTREKKER SEG LENGER: Samtlige av de nye verkene fra Ronny Bank er nå i storformat, og juleutstillingen på Galleri Athene er den første av sitt slag for hans vedkommende. 

Kjærlighetsfylt og fordomsfritt 

Bank forteller at de ulike maleriene i utstillingen er et resultat av hans syn på seksuell legning, kjønnsroller og familiepolitikk. Han har derfor brukt tegneseriefigurene han er så kjent for å portrettere, for å illustrere det stadig like aktuelle samfunnsspørsmålet. 

Pride-fargene er et gjennomgangstema i de fleste bildene, og i detaljene ligger Banks liberale holdning til tematikken.

- Dette handler veldig lite om Minni Mus eller Hulken. Folk kan tolke det slik de vil for min del, det som er viktig for meg er å støtte opp under en fanesak. Alle bildene har et budskap, og man må kanskje sett litt inn i det for å ha et sånt på veggen, forteller Bank. 

Prislappen? Den ligger på cirka 60.000 kroner. Utstillingen varer frem til 22. desember.

Her kan du få en smakebit på utstillingen:

ronnybank_athene_2019 (1).jpg
ronnybank_athene_2019 (2).jpg
_MG_8447_34567.jpg
ronnybank_athene_2019 (3).jpg
ronnybank_athene_2019 (4).jpg
ronnybank_athene_2019 (5).jpg
ronnybank_athene_2019 (6).jpg

LES OGSÅ: Åpner dørene for eksklusiv streetart-utstilling


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE