ANNONSE

GATEFEST: Tollbugata mellom Kings og Strømsø torg forvandles til et eget festivalområde under Elvefestivalen. Jon Christian Thomassen fra Frukt & Grønt er med og arrangerer.
ALLE FOTO: ELISABETH BOGSTAD / DRM24

Byr på uteservering og grillfest i Tollbugata

Rekord Bar og Frukt & Grønt trommer sammen til en real gatefest i Tollbugata under Elvefestivalen til helga.


Elisabeth Bogstad

 22.08.17, kl. 12:08
 14.09.17, kl. 16:28


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Baren og restauranten inviterer alle til gatefest utenfor lokalene sine fredag og lørdag under den store folkefesten i Drammen. 

- Vi har et ønske om å skape et slags midlertidig byrom, med noen planter, benker og sittegrupper hvor folk kan samle seg og få god mat og drikke, sier daglig leder av Frukt & Grønt, Jon Christian Thomassen til DRM24. 

- Det blir en liten meny med pølser, burgere og lignende grillmat. Også blir det drikke fra lokale bryggerier og litt god musikk. Vi vil vise frem hva byen har å by på, sier Thomassen.

- Rett og slett et lite møtepunkt hvor folk kan komme å være sammen og bli kjent, sier han.

Vil ha gågate

De samme folkene har lenge tenkt tanken om at biten av Tollbugata lokalene ligger i, hadde passet ypperlig som gågate. 

- Dette er noe vi har tenkt på en stund, og i forbindelse med elvefestivalen tenker vi at det er en god måte å vise at konseptet faktisk kan fungere, sier Thomassen. 

Stenger gata for trafikk

Fredag morgen setter gutta igang med riggingen. Gata blir stengt kvelden før, og fredag morgen er det klart for dugnad for å få alt i orden til festen. 

- Fredag starter opplegget vårt klokken 15.00, litt senere enn på lørdag hvor vi begynner klokken 12.00. Rett og slett fordi vi må ha dugnad fredag morgen for å gjøre alt klart. Vi får heldigvis litt hjelp, men den dagen kommer til å bli hektisk, sier Jon Christian Thomassen. 


Men han tror det blir verdt det. 

- Vi håper det blir en ordentlig fest, vi gleder oss veldig. Selvfølgelig vet vi ikke hvor mange som kommer eller hvordan været blir, slik som alle andre, men man må prøve seg litt frem, sier han.

Badminton og boccia

Rekord Bar har i forbindelse med elvefestivalen hatt uteservering tidligere, men det er første gang en ordentlig gatefest blir satt i gang. 

I tillegg til mat og drikke håper Thomassen at det blir mulig å få til litt små spill som ping pong, badminton og boccia. 

- Vi håper så mange som mulig tar turen innom og ser hva vi har og by på her borte, velkommen til grillfest i Tollbugata, avslutter Thomassen.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE