ANNONSE

LÆRERIK PRAKSISDAG: F.v. Elin Martine Mehren (17) og Marte Klemetsdal Solberg (17) fulgte hotelldirektøren hos Scandic Ambassadeur en hel dag.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

Hotelldirektører for én dag

16 elever fra service og samferdsel-linja på Lier VGS fikk tirsdag en verdifull smak på arbeidslivet da de fikk prøve seg i hotellfaget på Scandic Ambassadeur.


Andrea Syversen

 27.11.19, kl. 21:12
 09.12.19, kl. 08:47


ANNONSE
ANNONSE

 

KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!

DRAMMEN: Det var hotelldirektør Johanna Skjelsbek selv som kom opp med ideen.

Skjelsbek ønsket å ta elevene ut av klasserommet en hel dag for å vise hva arbeidslivet hadde å by på. Og ikke minst for å skape en annerledes dag for de ansatte på hotellet.


- Ambassadeur har i flere år hatt et samarbeid med salg og service på Lier VGS. Da har en og en elev vært på besøk hos oss, men det er ekstra gøy at vi nå kan vise en hel skoleklasse hvordan et hotell drives, forteller Skjelsbek.

elever_scandic (7).jpgFIKK ET INNBLIKK I DET MESTE: F.v Marte Klemetsdal Solberg, hotelldirektør Johanna Skjelsbek og Elin Martine Mehren fikk ting gjort under praksisdagen. - Noe av det er selvsagt konfidensielt, smiler hotelldirektøren.

Verdifull smak på arbeidslivet

Elevene ble utplassert på samtlige av hotellets avdelinger, hvor de fikk erfare bransjens høye tempo.

- Det er gøy å få prøvd ut nye ting og gjøre noe utenom skole. Her får vi testet ut arbeidslivet og sett hva faget handler om, forteller elev Marie Bergum Siljeholm (17).

- På kjøkkenet får vi tett oppfølging og det virker som at det er et veldig godt arbeidsmiljø her, sier Shehmir Hussain (19).

elever_scandic (1).jpgPå kjøkkenet finner vi (f.v) Shehmir Hussain (19) og Marie Bergum Siljeholm (17) som er fornøyd med skoledagen litt utenom det vanlige.

Noen andre som hadde mye ansvar under praksisdagen var jentene på housekeeping.

I hotellets fem etasjer er det totalt 289 rom. Noen rom skulle tirsdag klargjøres for nye gjester. Her kunne jentene fortelle at vanlig prosedyre er 22 minutter per rom hvis man er to stykker som samarbeider om oppgavene. På rom hvor gjester skulle tilbringe én natt til fikk jentene kun 6 minutter på å bytte sengetøy og re opp.

elever_scandic (6).jpgF.v. Åse Rybe (17) og Silje Lie Lantz (18) var tirsdag ansvarlige for rene og ryddige rom på Ambassadeur

Marianne Garmann Dahle underviser elevene i økonomi. Hun forteller at lærerne har blitt med på praksisdagen for å se hvordan de kan bruke erfaringene fra hotelldriften inn i undervisningen.

- Det er kjempestas at elevene får denne muligheten, vi vil jo at de skal få testet arbeidslivet så mye som mulig under studiene, forteller lærer Dahle.

elever_scandic (8).jpgElevenes lærere var også på hotellet for å lære under praksisdagen. F.v Marianne Garmann Dahle, Poul Espen Dahl og Tom Ragnar Ness

Mye å holde styr på

Flere av elevene ytret sin takknemlighet for å komme ut av klasserommet for en dag, og syntes det var stas å bli tildelt ansvaret for driften av hotellet og kunne se hva service-faget innebar i praksis.

Her har de blant annet fått et innblikk i hotellets drift, omsetning, timesforbruk og gjestenes tilbakemeldinger.

- Det har vært gøy og veldig interessant. Kult at vi får være med på det her, forteller Marte Klemetsdal Solberg (17).

- Ble dere overrasket over noe?

- Det var overraskende mange tall å holde oversikt over, forteller Solberg.

elever_scandic (3).jpgI restaurant-avdelingen har ungdommen også bidratt. Frokosten har blitt ryddet vekk, og her blir lunsj- og middagsbord dekket

elever_scandic (5).jpg

Inspirasjon for begge parter

Lærer Tom Ragnar Ness er fornøyd med de mange arbeidsområdene elevene fikk prøvd seg på hos hotellet.

- Neste år kommer det en ny linje på Lier VGS som heter salg og reiseliv. Der er denne praksisdagen veldig aktuell – vi håper vi får komme tilbake, sier Ness.

Hotelldirektør Skjelsbek mener dagen absolutt frister til gjentagelse.

- Det har vært en veldig givende dag for alle parter, det er mange som sitter igjen med ny inspirasjon nå.

- Vi er veldig stolte over yrket vårt og liker å vise det frem. Jeg håper det har gitt såpass mersmak til elevene at vi kan rekruttere flere inn i bransjen vår, kanskje noen av dem til og med blir våre nye medarbeidere?

elever_scandic (4).jpgF.v Martin Borgen (16), Emil Andre Dybvik (17) og Adriano Ciza (17) fikk alt ansvaret under konferansen som ble holdt på hotellet. Alt fra rigging av stoler, henting av mat og påfyll av kaffe sto guttene for.

LES OGSÅ: Byens første svanemerkede hotell - med bærekraft i alle ledd


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE