ANNONSE

CORONA-RAP: Dette har du garantert ikke sett i Drammen. Blant de som deltar i musikkvideoen er Endre Gryting (Change) og New York-rapperen Fokis.
FOTO: FOG MUSIC/FINAL OUTLINES GALLERI

Graffiti-Eric brukte coronaen til å prøve noe helt nytt - nå er han travlere enn noensinne

Lockdown førte til at alle graffiti-prosjektene ble avlyst. Men Eric Ness Christiansen har ikke ligget på latsiden.


Alexander Jansen

 02.07.20, kl. 18:57
 16.07.20, kl. 23:46


ANNONSE
ANNONSE

 


KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!


DRAMMEN:
Tvert imot. I galleriet i Gjetergata har det vært spirende kreativitet og full rulle - men ikke med det du kanskje skulle tro. 

- Nei, jeg har rett og slett startet plateselskap. Av de jeg henger med på fritiden er det flest hiphopere og ikke så mange kunstnere, så da er det naturlig for meg å gjøre noe innen hiphop, forteller Christiansen til DRM24.

106093311_196348965052897_2345675575908403589_n.jpgLAGER AVIS: Tegneseriestreker fra de siste ukenes geskjefter i Gjetergata.

Hektisk i studio

De siste ukene har det vært travle besøk ut og inn av det som nå har fungert som et innspillingstudio for både nasjonale og lokale rapartister - med samme navn som galleriet alltid har hatt: Final Outlines.

Resultatene ligger allerede ute på Spotify - og mange av dem har en umiskjennelig drammenssignatur - og vi nevner låter som «D-town» og «Drammensælva». Tilsammen har dette på kort tid resultert i to såkalte «mixtaper», eller album på godt norsk - med en rekke hiphop-artister som bidrar.

- Endelig gangsterrap fra Drammen, og ikke bare noe for å «please» de eldre, kommenterer Christiansen, som selv figurerer som cover-art på mixtapen «Lockdown 5.20».

dfgtr56yt56yt6ut.JPG

Unik musikkvideo-produksjon

Og hva skal man gjøre når vil produsere musikkvideo under corona-lockdown? Bruke videolink, selvsagt!

I april lanserte gutta fra Final Outlines Gallery hiphop-låta «Lockdown Cypher» med blant annet rapperen Fokis fra New York, fire kjente fjes fra Drammen, en fra København og en i Oslo.

drtyu78iu.JPG
Videoen er publisert på YLTV på Youtube (skandinavisk urban-musikk), og er produsert av rapperen Fred E. fra Drammen. Her ser vi Eric bevege seg rundt på Bragernes på en luftetur rundt galleriet mens han har rapperne på «Facetime». Med på videoen finner vi Pats Nichols, Fiska, Keem One, Fokis, Maddi Tekk, Fred E, Change (Endre Gryting), Graa Sky & Ole O.

- Scratching er gjort av noen som heter Snowgoons, som er en av verdens hotteste navn innen gatehiphop i USA og Europa, forteller Christiansen. 

En liten funfact med låta er forøvrig at et radiointervju med NRK er klippet inn på starten og slutten - hvor programleder Kim Holtan og museumsdirektør Åsmund Thorkildsen er med. Se videoen øverst i saken!

PS: Graffitien i Gjetergata er på ingen måte død - Eric har faktisk utvidet streetart-businessen, og fredag åpner han galleri på Frogner i Oslo!

sertyu6578iu.JPGERIC NESS CHRISTIANSEN: Nå i egenprodusert musikkvideo.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE