ANNONSE

OPPTREDEN: Bilde fra festivalen i fjor.
FOTO: NILS J. MAUDAL / DRAMMENSBILDER

Internasjonale artister til Globusfestivalen

Lørdag 23. september er det igjen klart for Globus – internasjonal mat- og kulturfestival i Drammen.


Redaksjonen

 04.08.17, kl. 13:20
 10.08.17, kl. 00:24


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Fjorårets festival ble en stor suksess, med over 14.000 solgte matbonger på Strømsø Torg når gratisfestivalen ble arrangert for første gang.

Globus skal være en feiring av det internasjonale Drammen med fokus på mat og kultur. Arrangementet ønsker å nå alle befolkningsgrupper og aldre, men har et ekstra fokus på familier og de internasjonale befolkningsgruppene i byen, ifølge arrangøren.

I år er det dessuten flere artister av internasjonalt format som gjester festivalen:


Matamba

- Den eksentriske, argentisk-fødte artisten Matamba, gjorde inntrykk verden over med sin alternative sound og stil allerede fra hans første album i 2008 “Estilo Dread”. I Latin-Amerika er Matamba allerede et prisvinnende musikkikon, og har i de siste årene delt scene med band som Julian Marley, Rihanna, Prodigy, Black Eyed Peas og Shakira.


 
47soul

- 47Soul er et av de aller heteste musikknavnene fra midtøsten. Med sin blanding av tradisjonell palistinsk gatemusikk med moderne elektroniske beats og hiphop er de et band man bør se opp for i fremtiden! Bandet ble grunnlagt i Jordan i 2013, men har siden flyttet til London og har spilt en rekke av de største musikkfestivalene som Glastonbury og Roskilde.Fanfaraï

- I Frankrike møtes en gjeng jazzmusikere i 2005, og oppdager at de alle har røtter i Nord-Afrika. Sammen begynner de å blande jazz med tradisjonell musikk fra Algerie, Tyrkia og Egypt, og dra inn elementer fra salsa og afro-cubansk musikk. Brassbandet teller hele 11 stykker og trives like godt på store internasjonale konsertscener som når de skaper fest som gatemusikere.

LES OGSÅ: Fargerik og flerkulturell fulltreffer

Variert program

Foruten sceneshow har festivalen følgende arrangementer å by:

  • Mat og kultur fra alle verdenshjørner
  • Matboder med mat fra hele verden
  • Kulturverksteder fra alle verdenshjørner
  • Gateleker fra forskjellige land
  • Scene med lokale, nasjonal og internasjonale artister

Målet med arrangementet er å vise frem de positive sidene ved et internasjonalt samfunn og på den måten bygge broer mellom ulike befolkningsgrupper, aldre og tradisjoner. Festivalen er et samarbeid mellom Byen vår Drammen, Interkultur i Drammen kommune og Drammen minoritetsråd.

KAKESALG: En av bodene på festivalen i fjor. 

LES OGSÅ: Internasjonal mat og kultur på menyen  


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE