ANNONSE

GIGANTER: F.v. Joe Pesci, Robert De Niro og Al Pacino spiller hovedrollene i filmen, som er regissert av Martin Scorsese.
ALLE FOTO: NETFLIX

Kinopublikummet i Drammen blir snytt for blockbuster: - Trist

«The Irishman» kostet to milliarder å lage, men kommer ikke på kinoplakaten i Drammen og de fleste andre byer.


Alexander Jansen

 16.11.19, kl. 18:49
 24.11.19, kl. 07:33


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Årsaken heter Netflix. Regissør Martin Scorsese fikk ikke solgt inn mega-prosjektet hos noen av de klassiske Hollwood-studioene, og strømmetjenesten var de eneste som ville bla opp fillmens budsjett på svimlende to milliarder kroner. 

Så skal det sies at den tre og en halv time lange filmen er noe for seg selv. Selveste Joe Pesci ble lokket ut av pensjonisttilværelsen for innta en av hovedrollene sammen med mafia-legendene Al Pacino og Robert DeNiro.

Ulempen er bare at rettighetseier Netflix har gjort hva de kan for å begrense visningene på ordinære kinoer - men noe må de tillate for at filmen skal kunne vurderes i blant annet Oscar-sammenheng.

the_irishman_2.jpgUSA: Filmen forteller historien om hvordan den organisert kriminaliteten i USA har infiltrert og påvirket amerikansk politikk og fagforeninger gjennom flere tiår.

Kun et fåtall kinoer

I Norge har filmen premiere fredag 22. november, men vises kun i en begrenset periode på en håndfull utvalgte kinoer i Oslo og Bergen. Til KinoCity i Drammen, som er landets 4. største kino i besøkstall utenfor Oslo, kommer den ikke.

De samme prosedyrene har blitt fulgt i USA, hvilket har skapt et voldsomt rabalder i Hollywood. Filmbransjen er mildt sagt misfornøyd - også her hjemme. 

Kinosjef Steinar Johansen ved Drammen kino bekrefter at filmen ikke blir vist i Drammen. 

- Dette er normalt sett en film vi ville satt opp, men vi har ikke fått tilbudet. Det er nok mange som synes det ikke virker veldig logisk, men sånn er det, sier Johansen til DRM24.

MV5BZjM5YmU1YmMtZGIxMy00OTVjLTg0NWYtZWQ1MjU1MmI3ZTQ5XkEyXkFqcGdeQXVyNDIyNjA2MTk@._V1_SY1000_CR0,0,1495,1000_AL_.jpgVELKJENT GANGSTER-DUO:
Joe Pesci og Robert DeNiro er kjent fra legendariske roller i blant annet mafia-filmene «Goodfellas» (1990) og «Casino» (1995). I «The Irishman», 30 år etter «Goodfellas», er skuespillerne som nå befinner seg i 70-årene, behandlet med fiffig dataanimasjon for å fremstå som vesentlig yngre i deler av filmen.

- En trist utvikling

- Det er dessverre litt sånn det har blitt. En trist utvikling, uttaler DRM24's filmanmelder Robert Depuis.

roberthovedny1.jpg
Han forteller at kinofilmen de siste årene har gått mer og mer over til å bli storproduksjoner som innholdsmessig minner mest om en fornøyelsespark, og refererer til de utallige superheltfilmene som pøses ut i rekordtempo.

- De gode historiene blir vanskeligere og vanskelige og finansiere, spesielt de med store budsjetter. Filmselskapene tørr rett og slett ikke å finansiere det, og der kommer disse streamingselskapene inn i bildet, sier Depuis.

På Netflix har filmen premiere 27. november.

LES MER OM FILM HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE