ANNONSE

FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

Uvær fører til nattlig rigging av Globusfestivalen

Strømsø torg er rigget til fest med partytelt og matvogner, men hva gjør Globusfestivalen når stormen «Ali» kommer på besøk?


Benedicte Haugaard

 21.09.18, kl. 08:41
 26.09.18, kl. 13:34


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Den internasjonale mat- og musikkfestivalen «Globusfestivalen» tar plass om få timer, og Strømsø rigges til fest. 

Men stormen «Ali» kunne fort ha satt bremser på håp og drømmer om ny salgs- og besøksrekord. Onsdag ettermiddag sendte nemlig meteorologene ut farevarsel på oransje nivå for distriktet.

Fredag kveld og natt til lørdag er det varslet vindkast tilsvarende opp imot 140 km/t, og det er mye som tilsier at partytelt og matvogner vil få problemer før festivalen starter.

Gråhåret og bekymret

Mari Tandberg er festivalsjef for Globudfestivalen, og jobber i Byen Vår Drammen. Hun sier arrangørene nesten ble grå i håret da de sjekket værvarselet.

- Det er en stor utfordring, men heldigvis er utfordringer til for å overkomme. Vi er bare sjeleglade for at fredag er fredag, og at lørdag er lørdag.

Tandberg sier de går for plan B, nemlig å rigge opp lørdag istedenfor fredag - selv om det blir knapt med tid.

VENTER MED PYNT: Alt hadde trolig blåst ned dersom festivalen ble rigget på fredag. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Fikk tips av meteorologene

Tandberg har nemlig vært i kontakt med Meteorologisk Institutt, og fått beskjed om å starte riggingen etter klokken 04 natt til lørdag. Når festivalen starter på lørdag er det nemlig meldt sol og relativt vindstille igjen.

- Vi har tatt ned veggene på alle partyteltene, og kommer ikke til å starte med dekorering, skilting og annen rigging før grytidlig i morgen. Heldigvis har vi mange frivillige som hjelper oss med det vi kan rigge i natt!

Hun sier de aldri har opplevd så dramatisk vær under et slikt byarrangement før, men sier de gleder seg til en knallbra festival på lørdag.

LES OGSÅ: Venter storinnrykk på Strømsø under Globusfestivalen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE