ANNONSE

PÅ DET STORE LERRETET: Badevaktene er blitt reinkarnert på filmlerretet, denne gangen med muskel beistet Dwayne Johnson som alfabadevakten Mitch Buchannon. Med seg har han f.v. Jon Bass, Alexandra Daddario, Zac Efron, Kelly Rohrbach & Ilfenesh Hadera
FOTO: United International Pictures

«Baywatch» stuper inn i filmformatet og drukner på grunt vann

Badevaktene fra 90-tallet er tilbake med en oppdatert ensemble med mer muskler og mindre silikon som oppveies av trangere badedrakter.


Robert Depuis

 03.06.17, kl. 19:01
 09.06.17, kl. 00:53


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Hollywood elsker å lage filmer ut av sine tv-serier, aller helst en suksessrik en sådan, for da føles risikoen minimal og suksess nærmest garantert. En formel som ikke alltid har vært like vellykket, men som likevel består som en bauta i filminvestorenes tiltro.

«Baywatch» var en middelmådig TV-serie på sitt beste. Innholdsmessig trålte den mesteparten av sine 11 sesonger langs bunnsjiktet av hva datidens TV hadde å tilbøy. Likevel oppnådde den en kultstatus med enorme seertall, til tross for sitt tynne faglige innhold.

Man må nok tildele store deler av dens suksess på dens fokus av lettkledde badevakter og en viss Pamela Anderson i slowmotion. Nå blir altså den lettkledde tv-serien fulgt opp med en film 16 år etter at den forlot tv-skjermen. Kvaliteten fra tv-serien må kunne sies å være bevart. Like tynt og virkelighetsfjernt som tidligere. Bare med litt mer guffe i actionscenene og mer fokus på komedien med masser av selvironi og relative tamme humorforsøk hvor de fleste punchline inneholder det mannlige kjønnsorgan enten verbalt eller i en eller annen fysisk form.

Ungpikebedåreren Zac Efron kjører en overdimensjonert vannscooter

Hollywood verdig?

Baywatch starter passende nok på stranden og introduserer den nye Mitch som nærmest en superheltversjon av en badevakt. Han stuper i vannet og redder en kitesurfer fra den garanterte død.

Tonen er dermed satt, og vi introduseres deretter for en etter en av hovedkarakterene og deres evner, eller manglende sådan, i og på vannet. Men hvor mange badeulykker kan man oppleve før det føles gjentagende og kjedelig, tenkte sikkert de mange manusforfatterne - og følte for å spe på med mer Hollywood-verdige ingredienser.

Sterkere skyts som en skurk uten skrupler som finansierer sin onde plan med narkotikasmugling, blir introdusert. Og for å gjøre det enda mer interessant lar vi skurken være en kvinne med visse attributter. Hun forårsaker etterhvert disharmoni når narkotika og et og annet lik tilsmusser badevaktenes kjære strand. Dette må selvsagt stoppes, men når de ikke har tiltro til politi, så må det gjøres selv.

Filmens femme fatale spilt av Priyanka Chopra

Flau bris av dårlig humor

Tonen i filmen holdes lett med stadige stikk til TV-serien. Selvironien er påtagende og ekstremt gjentagende.

Ingenting føles hellig, og skuespillerene har heldigvis forstått hva for en type film dette er og tar det ikke så høytidelig, som i seg selv frigjør noe av ubehaget man føler i visse scener.

Struttepupper og bulende muskelmasser selv på steder ingen muskler tidligere har sett dagens lys, gjør alt for å kamuflere en flau bris av dårlig humor, slappe actionscener og en og annen klam scene hvor han ene med valker i stedet for bulende muskler, må ta det meste av støyten.

Kelly Rohrback som CJ, sliter med å dra glidelåsen helt opp

Uinspirert

Underholdningsverdien er dog skuffende, selv om man innimellom tar seg selv i å humre lett. Om det er på grunn av innholdet eller mangel på sådan føles usikkert. Filmen bunner ut i sammensurier av kleine scener og romanser uten snev av troverdighet.

Filmen forsøker og forsøker, men resultatet av det hele føles uinspirert med en beskjemmet smak, og en merkelig følelse av en film som tilsmusser arven til den originale tv-serien. Noe som selvsagt er like latterlig å føle som å si at TV-serien har noe arv å tilsmusse.

«Baywatch» drukner, og forhåpentlig er det ingen som føler behovet for å hoppe etter å redde den, men heller lar havets gåtefulle dyp fange den en gang for alltid.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE