ANNONSE

UTSTILLINGSKLAR: Maleriet på veggen er produsert av Martin Whatson, ettertraktet over hele verden for sine stensilbaserte verker, i samarbeid med Eric Ness Christiansen (bildet).
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Åpner dørene for eksklusiv streetart-utstilling

Med flere anerkjente gjestekunstnere som har fått låne veggplass, åpner Eric Ness Christiansen sin første gatekunst-utstilling i tradisjonell forstand.


Alexander Jansen

 29.11.19, kl. 21:03
 10.12.19, kl. 13:37


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Mye har skjedd siden åpningen av streetart-galleriet i Gjetergata i våres. Veggene er nå overfylt av spennende verker med ulikt utrykk og stilarter, i tillegg til Christiansens egen kunst. 

Det offisielle startskuddet for det Christiansen selv kaller «gruppeshow» går lørdag. Da er det ventet både ordførertaler og mange gjester av ymse slag. Så kan graffiti-Eric også lokke med noe for enhver smak - også utenom selve gatekunsten.

- Her blir det alt fra livemusikk til videoinnstallasjoner, slampoesi og retro-gaming, sier Christiansen og drar fra en Sega Mega-Drive mens han viser frem et fjernsynsapparat av god gammel årgang.

_MG_8234_234567543.jpgKUNSTPAUSE: Hva passer vel da bedre enn en runde med klassikeren «Mortal Kombat 3»?

Har trukket inn i vinterkulda

Fra det som tidligere har vært et kunstgalleri knyttet mer opp mot eventer og besøk etter avtale, holder byens store graffiti-sønn nå mer normale åpningstider for drop-in på dagtid etter at vintermørket har senket seg over Drammens graffiti-fasader. 

_MG_8228_23456543567.jpgBAKROMMET: - Jeg har til og med ryddet kjøkkenet, proklamerer utstillingsklare Eric.

- Stadig vekk kan folk faktisk se at jeg sitter her i vindusposten og jobber. Jeg må opp om mårra'n for å få ting gjort. Så her er det bare å stikke innom. Faktisk er det ganske mange som gjør nettopp det, forteller Christiansen, og avslører at han er avhengig av å få solgt kunsten sin for å få «hjula» til å gå rundt.

Det som opprinnelig skulle bli et museum i galleriets 2. etasje, har nå blitt forvandlet til delvis ustillingslokale, og delvis felleskontor for de Eric samarbeider med. 

- Her er det nå en ren grafikkutstilling, sier Christiansen - som også må levere toåringen i barnehagen før han får kommet seg på jobb om dagen.

_MG_8252_234564345678.jpg

Internasjonal streetart og eksklusiv bokskatt

Blant det som nå pryder veggene i utstillingen som varer ut desember, er verker fra den internasjonalt anerkjente Martin Whatson, «non-figurativ kunst» fra drammensbaserte og alltid mystiske P-Roy, utvalgte bilder fra byarkivet signert Stian Kittelsen og ikke minst originale tegneserie-stills fra Mikael Noguchi.

_MG_8782_234567543.jpg
_MG_8214_proy.jpg
For de som skulle være ekstra interessert i den moderne kunsten som har preget bybildet i Drammen de senere årene, har man nå også muligheten til å sikre seg et sjeldent eksemplar av den lokale street-art-boka «Graffiti Junction», signert Eric Ness Christiansen. 

- Boka ble egentlig utsolgt da vi lanserte den i 2017. Nylig fikk jeg en telefon fra forlaget om at dem hadde funnet noen esker med navnet mitt på. Jeg har kun hatt ett eksemplar selv, og nå fikk vi plutselig et 30-talls bøker ekstra, forteller Christiansen. 

_MG_8209.jpg
Boka er kun trykket i 900 eksemplarer, og består av 200 sider i storformat med allerede historiske utsmykninger innen street-art fra bybildet i Drammen.

- En ny bok er allerede under planlegging. Mange av veggmaleriene i denne er allerede revet, noe som gjør det ekstra fint å ha det foreviget mellom to permer, sier Christiansen.

graffiti_junction.jpg
_MG_8787_23456743456.jpgJUL I GJETERGATA: Selv innen street-arten har jula fått innpass i utstillingsvinduet.

LES OGSÅ:  Stinn brakke på graffiti-Erics åpning av gatekunst-galleriet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE