ANNONSE

PÅ JOBB: I dramaserien «22. juli» møter vi dem som var på jobb under og etter terrorhendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011.
FOTO: NRK

«22. juli» nominert til internasjonal seriepris

Onsdag ble det kjent at dramaserien «22. juli» skal konkurrere i kategorien «International Panorama» under den anerkjente seriefestivalen Series Mania.


Redaksjonen

 20.02.20, kl. 15:21
 18.03.20, kl. 02:15


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: «22. juli» er nominert i kategorien «International Panorama» sammen med 14 andre TV-serier, blant andre svenske «Thin ice» og britiske «World on fire».

– Series Mania er en av de viktigste publikumsfestivalene i verden for TV-drama. Det er veldig gøy at de er interesserte i å vise «22. juli» i sitt program, sier Ivar Køhn, dramasjef i NRK.

– Vi er glad for å være nominert og at serien engasjerer også utenfor Norge. Serien har fått gode kritikker i Sverige og Danmark, noe som viser at den er aktuell også i andre land, sier serieskaperne Sara Johnsen og Pål Sletaune.

I fjor var det «Exit» som stakk av med seieren i «International Panorama»-kategorien.

Serier fra hele verden

Series Mania er Europas største seriefestival og samler over 20.000 besøkende årlig. Serier fra hele verden konkurrerer om å bli valgt ut til å bli vist for en samlet TV-bransje, og kun et fåtall blir plukket ut.

Årets festival går av stabelen i Lille i Frankrike 20.-28. mars.

fredrik høyer_3456.jpgLOKAL SKUESPILLER: Fredrik Høyer fra Drammen har en av hovedrollene i serien. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE