BEGEISTRET: F.v. Håkon Asker, veganmat-blogger Thomas Hvål Olsen og Rune Nikolaisen får servert en «Mango Sticky Rice»-inspirert dessert som fikk de beste skussmål. Servitør er Kristine Breilid.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Thairestaurant trekker fulle hus på prøvesmaking

Soi Saam Thai Restaurant inviterer jevnlig gjestene til prøvesmaking. Mandag var det vegansk mat og drikke i fokus.


Alexander Jansen

 13.03.17, kl. 21:19
 22.03.17, kl. 03:47


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: De går for å være byens mest autentiske thai-restaurant, og er trolig alene om å la gjestene prøvesmake seg frem til sesongbetonte endringer på menyen. 

Mandag kveld var det vegansk mat og drikke som stod på menyen, og fullt hus med nysgjerrige gjester på restauranten i Griffensfeltsgate på Strømsø

- Vi rigger opp en stor buffet med både mat, øl og vin og lar gjestene forsyne seg så mye de orker for 450 kroner, forteller innehaver Therese Larsen.

Når gjestene kommer får de et skjema de fyller ut underveis i måltidet med kommentarer på de ulike rettene.


- Dette er en fin måte å få kontakt med gjestene våre og få fortalt mer om maten vi serverer. I tillegg er leverandører på plass for å presentere sine produkter. Det er sosialt og veldig mye å smake på, forteller Larsen.

 

- Dårlig tilbud for veganere

Nå vil de utvide tilbudet for veganere blant restaurantene i Drammen, som Larsen mener er altfor dårlig. 

- Vi har merket en økende etterspørsel og tilbudt veganske retter på forespørsel, men nå er planen å få inn en fast vegansk rett eller to på menyen, sier Larsen.


Mandag ble det servert en frisk og fargesprakende buffet med varierte veganske godbiter, alt fra håndknust papayasalat til silketofu, eksotisk curry og friterte maiskaker.  

Til slutt fikk gjestene servert en dessert inspirert av det tradisjonelle thailandske streetfood-konseptet «mango sticky rice» - med frossen mangopuré over ris med kokos- og vaniljesmak - en såkalt «stickyrice av mango-ice». 

GIR DEG SMAKEN AV THAILAND: F.v. Naron, Peter, May, Therese, Dau, Kristine og Pritsaya. Naron driver restauranten sammen med Therese, foran i midten er kjøkkensjef Dau. 

Ekte Thailand

Siden Soi Saam åpnet dørene i april 2013 har de hatt fokus på en mest mulig autentisk matopplevelse for gjestene. 

På kjøkkenet befinner det seg utelukkende thailandske kokker, og alt som står på den 15-20 retter store menyen levereres så autentisk som mulig - helst med thailandske, sesongbetonte råvarer. 

- Her serverer vi maten på ekte thaivis med flere småretter å kombinere sammen, nesten som tapas. Om ønskelig kan man også sitte til bords på gulvet, forskjellen er at vi har laget et hull til beina, sier Larsen (bildet).


Larsen har selv en stor thailandsk familie og er svært dedikert når det gjelder at alt skal være thailandsk. 

- Her får du ikke biffsnadder og wienerpølser med bernesaus til barna, eller mat fra andre asiatiske land. Det er veldig viktig for oss at alt er autentisk, sier Larsen.

Kortreist vin fra Vestfossen

Den Vestfossen-baserte vinimportøren og familiebedriften Adega AS er blant vinleverandørene Soi Saam benytter, og stilte for anledningen med vegansk-tilpassede viner på prøvesmakingen. 

Adega (portugisk for vinkjeller) har spesialisert seg på import av portugiske vinskatter, det vil si gode viner som er lette å like til en overkommelig pris. Totalt har de nå agenturet på åtte viner fra Portugal, mange av dem tidligere ukjent på det norske markedet.

I november lanserte de egenkreasjonen «Vinogal» på det norske markedet til svært god mottagelse i norske tester.

- Vi har med viner som passer til vegansk mat, og har fått mange gode tilbakemeldinger her i dag, sier Kristoffer Slette fra Adega til DRM24.no. 

På buffeten var det også mulighet for blindtest-smaking av vin, samt to hel-veganske viner fra en Oslo-basert leverandør. 

VIN TIL VEGANSK: Lisa Vaage og Kristoffer Slette fra Vestfossen-baserte Adega, her med den kritikerroste rødvinen Vinogal.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE