ANNONSE

Spar tusener i året med disse fire enkle grepene

Å spare penger er ikke alltid så lett, men med disse fire tipsene kan du spare flere tusen kroner i året uten nevneverdig anstrengelse.


Redaksjonen

 28.11.17, kl. 12:38
 28.11.17, kl. 22:31


ANNONSE
ANNONSE

 

Skulle du ønske økonomien din var litt mer romslig enn hva den er i dag? Det er ikke sikkert du trenger å gjøre så veldig mye for å legge mer penger i egen lomme framfor i utgiftsposten.

– Den enkleste måten å gjøre økonomien romsligere, er å kutte ned hvor man bruker mest, sier daglig leder i Dinero.no, Anders Fagereng.

Med disse fire tipsene viser forbrukerportalen hvordan du enkelt kan spare penger:

1. Reforhandling av lån

Eier du bolig er sannsynligheten stor for at du har et boliglån å nedbetale. Mange av oss betaler den summen som kreves av oss måned etter måned, og de færreste gjør noe for å minske denne utgiftsposten.

Ta kontakt med banken du har lånet hos og hør om mulighetene for å reforhandle lånet. Får du senket renten med så lite som 0,34 prosent med et boliglån på tre millioner kroner, kan du spare over 10 000 kroner i året.

– Ønsker ikke banken din å gi deg lavere boliglånsrente, kan du undersøke hvilken rente du kan få hos andre banker. Du kan deretter bruke disse tilbudene som forhandlingskort med din nåværende bank – de er garantert interessert i å fremdeles ha deg som kunde, sier Fagereng.

Besparelse: 10 000 – 30 000 kroner i året

2. Reforhandle forsikring

Har du i dag en eller flere forsikringer, kan det godt tenkes at du betaler for mye. Reforhandler du dine forsikringer, kan du potensielt spare mye.

– Å være en lojal forsikringskunde lønner seg rett og slett ikke. Også her gjør du lurt i å utnytte konkurransen mellom selskap; spør et konkurrerende forsikringsselskap om de har et bedre tilbud til deg, og bruk dette tilbudet til å senke prisene ytterligere hos det selskapet du benytter i dag. Selv har jeg spart flere tusen kroner i året på dette.

Ifølge Fagereng bør du forhandle forsikringene ofte, siden disse gjerne øker raskt i pris selv etter at du har forhandlet med selskapet.

Besparelse: 5 000 – 10 000 kroner i året

3. Handle på kreditt

Vi sier ikke at du skal spare penger på å bruke penger du ikke selv har. Det er ikke slik kredittkort bør brukes. Skaffer du deg et kredittkort med rabatter, bonus eller andre fordeler, kan du derimot spare penger med kredittkortet ditt.

– Med riktig kredittkort kan du spare penger når du kjøper drivstoff, ved netthandel, på reiseforsikringer, mat- og dagligvarer og reiser. Sammenlagt kan disse rabattene utgjøre flere tusen kroner i året. Mange bekker små, sier Fagereng.

Husk å betale det du har brukt ved forfall! Klarer du ikke å betale begynner renten å løpe, og da har du mest sannsynlig spart penger på rabatter og bonuser forgjeves.

Besparelse: Over 5000 kroner i året

4. Fyll bensin på riktig dag

En gjennomsnittlig nordmann kjører om lag 1400 mil i året. Da er det også naturlig at gjennomsnittsnordmannen bruker mye penger på drivstoff. Med varierende drivstoffpriser kan man lett bli forvirret når man tanker opp, men bruker man variasjonen til sin fordel kan du spare mye. Det er bevist at man får billigst drivstoff mandag og torsdag morgen på grunn av hvordan pumpeprisene reguleres.

– Bruker bilen din 0,7 liter på mila kan du spare mer eller mindre 3000 kroner i året på å fylle på riktig tidspunkt, sier Fagereng.

Fyller man derimot for sent disse dagene kan man støte på ukens dyreste drivstoff, siden de vil justeres opp igjen. Du gjør lurt i å følge med. Betaler du i tillegg med et kredittkort med drivstoffrabatt kan du spare ytterligere 2000 kroner i året.

Besparelse: Over 5000 kroner i året

Sammenlagt gir dette en besparelse på flere titalls tusen i løpet av et år, sett at punktene er aktuelle for deg. Undersøk hvor du kan spare penger i dag!


LES FLERE FORBRUKERSAKER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE