ANNONSE

FOTO: ILLUSTRASJONSBILDE / DNB

Stor oppgradering kneler flere DNB-tjenester

Nettbank, Vipps og minibank vil være ute av funksjon natt til søndag grunnet en oppdatering, melder DNB.


Joakim Fjeldli

 03.06.17, kl. 16:27
 04.06.17, kl. 08:59


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: - Natt til søndag skal vi skru litt på noen av systemene våre. Det betyr at nettbank, mobilbank, SMS-tjenester, Vipps og kontofon vil være stengt. Dine DNB Visa og Mastercard kan du bruke som vanlig, både i butikker og på nettet, men ikke til å ta ut kontanter i minibank. Alle tjenester vil fungere som normalt, søndag morgen, heter det i en uttalelse fra DNB.

Etter mye kritikk mot nedetid og problemer hos DNB, tar de nå grep for å lette på problematikken, skriver E24 som først omtalte saken. Dette er for å sikre seg mot mer nedetid.

DNBs systemleverandør Evry forklarer, ovenfor E24, at de gjør omfattende modernisering av teknologien, noe som skal gi DNB og deres brukere bedre banktjenester.

Planlagt nedetid

Det betyr derfor planlagt nedetid for de nær 2,5 millioner nettbank-, kort- og vippskundene til Norges største bank.

Disse oppdateringene vil derfor føre til at både Vipps, minibank, mobilbank og nettbank vil være utilgjengelig i hele perioden systemet er nede, noe som skal starte kl 01.00 natt til søndag.

Har du planer om å gå til innkjøp av nattmat etter en fuktig kveld på byen, eller befinner du deg i andre tidssoner, anbefales det derfor enten å ha tatt ut kontanter eller å ha overført penger til kontoen kortet ditt bruker, før systemene går ned.

Alle tjenester forventes å være oppe igjen søndag morgen.

Mer stabilt

Leder for drift av banksystemer i Evry, Jon Berntsen, forklarer til E24 hva leverandøren planlegger gjøre.

– Vi skal oppgradere stormaskinen til DNB til en ny generasjon, i et nytt datasenter. Det betyr at vi ikke flytter selve maskinen, bare DNB sine systemer til det nye anlegget, forklarer Berntsen til E24.

Systemleverandøren melder at moderniseringen er viktig for å gi mer robuste og stabile tjenester, herunder utvidet kapasitet som gjør at man takler de økte volumene som forventes i tiden fremover.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE