ANNONSE

Har du vanlig reiseforsikring, er det ikke nødvendig med avbestillingsforsikring fra reiseoperatøren.
FOTO: PRESSEBILDE

Ut og reise i sommer? Ikke gå i avbestillingsforsikrings-fella!

Mange kjøper avbestillingsforsikring når de handler ferieturen på nett. Men trenger man egentlig det?


Redaksjonen

 26.06.19, kl. 08:36
 04.07.19, kl. 05:56


ANNONSE

 

REISE: – Det er lett å bli forvirret av flyselskap og reiseoperatører som gjerne vil selge deg en avbestillingsforsikring når du kjøper reise på nett, sier Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring.

Han understreker at du ikke trenger å betale for mer enn nødvendig.

- Har du en vanlig reiseforsikring er avbestilling allerede dekket. Turoperatørens reiseforsikring dekker normalt det samme som din egen reiseforsikring, forklarer Opedal.

Gjelder kun til 21 år

Åtte av ti nordmenn har reiseforsikring, viser tall fra Tryg Forsikring. Samtidig er det mange som glemmer at selv om reiseforsikringen dekker barna, gjelder det kun frem til de er 21 år. 

– Mange tror at de er dekket av foreldrenes reiseforsikring så lenge de bor hjemme, uansett alder. Men de fleste reiseforsikringer gjelder kun frem til barna er 21 år, understreker Opedal. 

Uavhengig om man bor hjemme hos foreldrene, må man altså ha egen reiseforsikring.

Vet ikke hva reiseforsikringen dekker 

Hvert år får Tryg svært mange henvendelser fra folk som ikke har oversikt over hva avbestillingsdelen av reiseforsikringen egentlig dekker. Det skjer gjerne i forbindelse med kjøp av flybillett eller reise på nett, der de tilbys egen avbestillingsforsikring. 

– At du har en avbestillingsforsikring betyr ikke at du kan avbestille en reise fordi du «ikke har lyst å reise», eller at du «har ombestemt deg», og så får pengene tilbake, sier Opedal. 

For å avbestille en reise og få utlegg dekket på forsikringen er det sykdom med legeerklæring som gjelder. Men andre forhold kan også være gyldige.

- Alvorlig sykdom i nær familie kan også være gyldig grunn, forteller Opedal. 

LES MER: 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE